Iata si alte evenimente care s-au petrecut intr-o zi de 22 februarie:
1512 - A incetat din viata Amerigo Vespucci, considerat de catre geograful M. Waldseemüller descoperitorul Americii. Continentul poarta numele exploratorului.
1708 - Antim Ivireanul a fost ales mitropolit al Ungro-Vlahiei, dupa moartea predecesorului sau, Teodosie, la recomandarea si cu sprijinul domnitorului Constantin Brancoveanu.
1788 - S-a nascut filosoful Arthur Schopenhauer ("Lumea ca vointa si reprezentare").
1810 - S-a nascut Grigore Alexandrescu, poet si fabulist roman, participant la lupta pentru Unirea Principatelor romane, redactor la "Poporul suveran", revista aparuta in timpul Revolutiei de la 1848; a impus in literatura romana, ca specii literare, satira ("Satira. Duhului meu"), fabula ("Boul si vitelul"), epistola ("Epistola catre Voltaire").
1821 - Alexandru Ipsilanti, conducatorul Eteriei, a trecut Prutul, intrand in Moldova, unde a incearcat sa-si gaseasca noi adepti pentru miscarea sa
1857 - S-a nascut fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz; a demonstrat experimental existenta undelor electromagnetice (hertziene) si a creat telegrafia fara fir.
1882 - Serbia s-a proclamat regat. Milan Obrenovici a devenit primul rege al Serbiei moderne, sub numele de Milan I (1882-1889)
1900 - Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1900 - S-a nascut regizorul spaniol de film Luis Bunuel. Intre 1928-1930 realizeaza doua manifeste cinematografice suprarealiste: "Cainele andaluz" si "Varsta de aur".
1903 - S-a nascut, la Campulung Muscel, Tudor Musatescu, poet, prozator, dramaturg si publicist roman; comediile sale sunt remarcabile prin verva replicilor si prin comicul intrigii ("Titanic vals").
1905 - S-a infiintat primul sindicat muncitoresc din Romania, sindicatul lucratorilor tamplari, in frunte cu I.C.Frimu si Voicu Andreescu-Raureanu, urmat la 13 si 20 martie de infiintarea sindicatului strungarilor si respectiv al lucratorilor din fabricile de incaltaminte.
1906 - S-a infiintat Institutul Geologic al Romaniei si s-a creat Corpul geologilor Romani.
1914 - S-a nascut pictorul german Karl Otto Götz, membru al gruparii "Cobra", profesor la Academia de Arte din Düsseldorf (1959-1979)
1949 - Scriitorul Adrian Marino a fost arestat pentru participarea la incercarea de reorganizare a tineretului national-taranist din facultati. La 12 octombrie 1950 a fost condamnat la 10 ani temnita grea; intre 1957-1963 scriitorul a avut domiciliu obligatoriu; in 1968 a fost reabilitat.
1980 - A incetat din viata Oskar Kokoschka, pictor si poet expresionist englez de origine austriaca.
1987 - A incetat din viata Andy Warhol, grafician, pictor, unul dintre cei mai reprezentativi artisti americani ai miscarii pop ce domina viata artistica americana in deceniul al saptelea al secolului XX.
1993 - Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a decis, in unanimitate, infiintarea Tribunalului international pentru judecarea crimelor de razboi din fosta Iugoslavie.
1997 - Boxerul Mihai Leu a castigat primul titlul de campion mondial la box profesionist pentru Romania.
2002 - A incetat din viata Chuck Jones, desenatorul care l-a creat pe Bugs Bunny alaturi de alti "clasici" ai animatiei precum sconcsul Pepe, pasarea Bip-Bip si Coyote
2002 - A incetat din viata Vlaicu Ionescu, cunoscut talmacitor al profetiilor lui Nostradamus; s-a stabilit, la sfarsitul anilor 60, in SUA si a publicat in 1976, la Paris, volumul "Mesajul lui Nostradamus catre era proletara", ce l-a consacrat drept specialist in descifrarea previziunilor profetului din secolul XVI.
2003 - Seful comisiei de inspectori ONU pentru dezarmare, Hans Blix, a solicitat Irakului sa isi distruga rachetele Al-Samud, intr-un moment in care Pentagonul a anuntat ca dispune, in zona Golfului, de 210.000 de militari pregatiti pentru razboi.
2006 - A incetat din viata Angelica Adelstein Rozeanu, una dintre cele mai mari jucatoare de tenis de masa din istoria acestui sport, prima din Romania care a cucerit un titlu mondial la aceasta disciplina.