Va fi, oare, posibil sa trecem prin ziduri? Sa construim nave cosmice care sa se deplaseze mai rapid decat lumina? Sa citim gandurile altor oameni? Sa devenim invizibili? Sa mutam obiectele din loc cu puterea mintii noastre? Sa ne transportam trupurile instantaneu prin spatiul cosmic?
Cea mai recenta carte a lui Michio Kaku, "Fizica imposibilului", vrea sa explice exact de ce unele viziuni ale viitorului se pot pana la urma realiza, in timp ce altele vor ramane in limitele posibilului... Michio Kaku ne arata cum tehnologiile si dispozitivele SF-ului de astazi, pe care le consideram dincolo de taramul posibilitatii fizice, ar putea deveni in viitor cat se poate de comune.
De la teleportare la telekinezie, Kaku foloseste lumea stiintifico-fantasticului pentru a explora fundamentele - si limitele - legilor fizicii asa cum le stim astazi. "Inghite Platon, nu prozac", spune Lou Marinoff. A fost o vreme cand filosofia insemna mult pentru oamenii obisnuiti, iar ideile filosofilor erau puse in practica. Socrate a dezbatut chestiuni vitale in piata publica, iar Lao Tze si-a folosit principiile filosofice pentru a strabate calea spre fericirea personala si armonia sociala.
Acum, la inceputul unui nou mileniu, o miscare unica numita Consiliere Filosofica a reusit sa readuca filosofia la functia ei originara, combinand intelepciunea si practica pentru a-i ajuta pe oameni sa-si rezolve problemele de zi cu zi.
In fine, ultima aparitie: "Sa ai un ideal". Volumul sustine o controversa filosofica si psihologica pe aceasta tema inedita. Ea propune o noua maniera, mai putin toxica, de idealism, care conciliaza inclinatia spre bine si cea spre rau, pe de-o parte, idealul si raportarea necesara a acestuia la real, pe de alta parte.
"Eminescu si Imperiul Otoman"... "XXL", un roman de tot rasul...