Căutare Live

Balerinii Corina Dumitrescu şi Călin Rădulescu reînvie romanul lui Tolstoi. Anna Karenina, pe poante!

Ninge cu fulgi mari pe peronul unei gări. Între alţi călători, un tânăr ofiţer, Alexei Vronski (Călin Rădulescu) şi o frumoasă doamnă, Anna Karenina (Corina Dumitrescu), se întâlnesc la un moment dat şi, brusc, farmecul fiecăruia îl învăluie pe celălalt.

Corina Dumitrescu, în Anna Karenina

onb.operanb.ro

Ninge cu fulgi mari pe peronul unei gări. Între alţi călători, un tânăr ofiţer, Alexei Vronski (Călin Rădulescu) şi o frumoasă doamnă, Anna Karenina (Corina Dumitrescu), se întâlnesc la un moment dat şi, brusc, farmecul fiecăruia îl învăluie pe celălalt.

Inspirat de romanul cu acelaşi titlu al lui Lev Tolstoi, spectacolul Anna Karenina de la Opera Naţională Bucureşti redă prin dans destinul tragic al renumitei eroine. Spectacolul Anna Karenina, în regia şi coregrafia lui Ioan Tugearu, a făcut istorie în repertoriul Operei Naționale București, prin montarea sa originală prezentată în premieră absolută pe 8 noiembrie 1998, producţia fiind reluată în 2009.

Joi, 27 martie, ora 19.00, rolul titular va fi interpretat de Corina Dumitrescu, una dintre cele mai apreciate prim-soliste ale Companiei de Balet, iar Călin Rădulescu va debuta în rolul Alexei Vronski. Reprezentaţia va mai prilejui debuturile balerinilor Bogdan Plopeanu (Alexei Karenin),Vlad Toader (Acarul), Edda Romano (Serioja).

Anna Karenina este unul dintre spectacolele mele pe care le iubesc cel mai mult. Reîntâlnirea cu o creaţie este ca reîntâlnirea cu un prieten – prilej de emoţie şi încântare. (Ioan Tugearu, coregraf).

Licenţiată în Artele Spectacolului la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti în 1994, prim-solista Corina Dumitrescu are în palmares numeroase premii. Printre acestea se numără Premiul III la Concursul Internaţional de Balet de la Varna, Bulgaria (1994), Premiul de Interpretare al Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali (1994), Premiul pentru Creaţie Coregrafică la Concursul Naţional de Dans, Constanţa (1995), Premiul de Excelenţă al Forumului Compozitorilor şi Muzicologilor (2000). Angajată a Operei Naţionale Bucureşti din 1988, a făcut parte, între anii 1990-1992, din Compania de Dans Contemporan Orion Balet Bucureşti. A fost invitată permanent a Teatrului de Balet din Belgrad între anii 1997 – 2003, iar în 2005 a fost invitată la Galele Stelelor Secolului XXI, la Paris.

Printre personalităţile lumii dansului cu care Călin Rădulescu s-a pregătit şi a colaborat, se numără Stanton Welch (director al Baletului din Huston şi coregraful Baletului Australian), Robert Barnett (fost director al Baletului din Atlanta), cu coregraful Amedeo Amodio, cu Val Caniporoli de la Baletul din San Francisco şi cu Giuseppe Canale (fost director la Teatro Massimo din Palermo). În perioada 1985 – 1994, Călin Rădulescu a studiat baletul la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti cu maestrul şi coregraful Ioan Tugearu, iar în perioada 1994-1998 a fost balerin al Operei Naţionale Bucureşti. În 1998 şi 1999 a dansat la Teatrul Pfalz Theater din Kaiserslautern (Germania), în 1999 şi 2000 la Cincinnati Ballet, unde s-a pregătit cu Victoria Morgan. În perioada 2001-2002, el a fost balerin la Baletul din Tulsa (SUA), unde s-a perfecţionat cu Marcello Angellini, iar în perioada 2002-2004 a fost dansator al Companiei Grand Rapids Ballet, avându-l ca maestru pe Gordon Pierce Schmidt. Din 2013, Călin Rădulescu a revenit ca solist la Opera Naţională Bucureşti.

Anna Karenina
balet în două acte

Libretul de Liana Tugearu după romanul omonim al lui Lev Tolstoi
colaj muzical din lucrările compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski
spectacol de dans neoclasic

Regia şi coregrafia: Ioan Tugearu
Scenografia: Viorica Petrovici
Realizarea colajului muzical: Ioan Tugearu, Alexandru Istrate

Distribuţia:

Joi, 27 martie, 19:00
Anna Karenina: Corina Dumitrescu
Alexei Karenin: Bogdan Plopeanu (debut)
Alexei Vronski: Călin Rădulescu (debut)
Kitty: Mihaela Soare
Levin: Virgil Ciocoiu
Acarul: Vlad Toader (debut)
Tverskaia: Monica Petrică
Dolly Obolnsky: Beatrice Şerbănescu
Obolnsky: Antonel Oprescu
Două prinţese: Maki Shirase. Megumi Koshi
Doi ofiţeri: Shuhey Yoshida, Shohei Horiuchi
Serioja: Edda Romano

Duminică, 13 aprilie, ora 19.00
Anna Karenina: Corina Dumitrescu
Alexei Karenin: Bogdan Plopeanu
Alexei Vronski: Calin Radulescu
Kitty :Mihaela Soare
Levin: Virgil Ciocoiu
Acarul:Vlad Toader
Tverskaia:Monica Petrica
Dolly Oblonsky: Irinel Manolovici
Oblonsky: Antonel Oprescu
2 printese: Maki Sirake,Megumi Koshi
2 ofiteri: Shuhey Yoshida, Shohei Horiuchi
Serioja: Edda Romano

Maestru de repetiţii solişti: Mirela Simniceanu
Maestru de repetiţii ansamblu: Florica Stănescu

ROMÂNIA DANSEAZĂ! Preferata Monicăi Petrică a cucerit aurul la Open România 2014... Trupa The Cat Empire va concerta la București, pe 31 iulie...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri