Volumul VIII al colectiei "Basmele Romanilor" este cadoul perfect pentru copilul tau! De Mos Niculae ii vei putea citi cele mai frumoase basme culese de Ioan Slavici si de G. Dem. Teodorescu...
Un volum in care te vei reintalni cu doi autori nespus de indragiti, care „au daruit" multor generatii placerea de a asculta povesti cu talc. Cel dintai autor ale carui basme le veti regasi in cartea de fata este Ioan Slavici, cunoscut publicului intr-o mai mare masura ca nuvelist sau romancier, decat ca povestitor. Basmele sale uimesc printr-o structura limpede ca margaritarul, amuza, dar mai ales sunt pline de invataminte, printre randuri razbatand un anumit filon moralizator.
Parcurgandu-i povestile, o veti cunoaste pe tainica Zana a Zorilor, va veti ospata si veti asculta vorbe sugubete la hanul Floritei din codru si veti fi incantati de istetimea unei fete incantatoare precum Ileana cea sireata. Prin puterea fara margini a imaginatiei, veti dezlega blestemul care apasa asupra lui Limir-imparat, veti trece prin nenumarate patanii si nazdravanii alaturi de Pacala („Pacala in satul lui"), veti vedea prin ce minune pot rasari pesti pe ogorul unui taran cumsecade („Pestele pe brazda") sau cum pot fi invinsi puternicii zmei numai prin siretlicuri („Stan Bolovan").
Cel de-al doilea culegator ale carui basme sunt incluse in volumul de fata, G. Dem. Teodorescu va invita intr-o calatorie prin tinuturi fermecate, unde calauze vor fi personaje de neuitat precum Ion Fat-frumos, fata Crivatului, Viteazul cu mana de aur, Stancuta, Mariuta sau cele trei ursitori care cunosc in amanunt soarta oricui.