Căutare Live

Horatiu Malaele, sensibil in comedie psihologica

La Teatrul National din Bucuresti, piesa “Dineu cu prosti” face furori

Ce este personajul François in piesa celebra "Dineu cu prosti" (Le diner de cons) a lui Francis Veber: un naiv, un prostanac, un om lipsit de inteligenta sau unul care simuleaza prostia fara voia sa.

Desigur, ar trebui sa i se puna eticheta in functie de cum este interpretat de un actor sau altul. Bunaoara, in filmul realizat de Veber dupa aceasta piesa scrisa in 1993, cu titlul in romana "La cina cu un gogoman" (in franceza tot "Le diner de cons" s-a numit), care a rulat in intreaga lume si a avut un succes nebun, regretatul actor francez Jacques Villeret l-a creat pe François mai degraba ca pe o persoana care denota naivitate.

Succesul filmului lui Veber pe marele ecran, in care au jucat si alti actori de prima marime din Hexagon, adorat si de publicul din Romania, nu l-a speriat pe Ion Caramitru atunci cand, in calitate de director al Teatrului National din Bucuresti, a luat hotararea de a pune in scena aceasta comedie, cu atat mai mult cu cat si-a asumat regia spectacolului.

Poate pentru ca avea actorul care sa desavarseasca rolul "prostului" in scena: Horatiu Malaele, caci el a facut impecabil acest personaj. Dupa ce vezi spectacolul, deduci ca e o comedie psihologica. Nu e suficient doar sa razi cu hohote, sa iesi satisfacut din sala, trebuie si sa gandesti, sa te intrebi de ce "prostia" e un subiect de teatru, de film, de ce unii care ii considera prosti pe cei creduli, curati, cinstiti nu se gandesc la reversul medaliei, ca vor cadea singuri in capcana, ca atunci cand razi de naivitatea cuiva neaparat devii, intr-un final, tu prostul.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Foto: Jurnalul National

Tudor Gheorghe, concerte la Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc... Unde ne distram astazi?...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri