Antena Căutare

Jan Fabre sarbatoreste moartea in “Requiem for a metamorphosis” la CNDB

Din seria spectacolelor mixte la CNDB in luna aprilie face parte si productia lui Jan Fabre, “Requiem for a metamorphosis”. Pe 13 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Ronda, spectacolul inedit propus de Jan Fabre va face o incursiune in lumea mortilor, cum este perceputa de el. Intrarea este libera.

Fabre ne poarta in cripta mortilor. El ia pulsul si temperatura mortilor. Adunarea mortilor e un festin, de adio, pentru un nou inceput.

Moartea este un moment incarcat cu o tacere misterioasa. Dar si un concert asurzitor de amintiri, imagini si bucati dintr-o viata pierduta. In moarte, viata se intoarce ca dezordine: un puzzle din anecdote si trivialitati.

Moartea este plina de lacrimi, dar dincolo de aceasta jale, apare mult dupa sau chiar in acel moment rasul ironic al vietii. Iar si iar. Moartea brutalizeaza viata. Viata brutalizeaza moartea.

In lumea noastra nu suntem siguri cum sa abordam moartea. Desi de fapt stim foarte bine cum: tinandu-ne cat mai departe cu putinta. In acest mod, negam unul dintre cele mai profunde mistere ale vietii. Moartea nu este un eveniment clinic. Este o transformare, sufletul merge mai departe, corpul se vestejeste, pielea se usuca si dispare. Iar la scurt timp dupa, lumea isi reia ciclul. Viata se revarsa cu o energie neinfranata. Ca marea lovind nisipul. Fara sfarsit, fara inceput.

Textul, regia, scenografia si coregrafia ii apartin lui Jan Fabre. Intrarea este libera.

sursa text, foto: modernism.ro

OuiBaDa al lui Gigi Caciuleanu, un spectacol de teatru coregrafic... Rezistenta anticomunista din muntii Romaniei...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x