Căutare Live

"Mari Compozitori", volumul al 10-lea, din 21 aprilie, numai cu Jurnalul National

Din 21 aprilie, Jurnalul National si Editura Litera va ofera cel de-al 10- lea volum din colectia „Mari Compozitori” - Wolfgang Amadeus Mozart (CD si Carte)

Muzica lui Mozart, ca si muzica lui Haydn, reprezinta piatra de temelie a stilului clasic. In perioada in care Mozart a inceput sa compuna, muzica europeana era dominata de stilul galantte, o reactie impotriva complexitatii barocului.

Treptat, si mai ales datorita lui Mozart, complexitatea contrapunctului baroc a revenit, moderata si infranata in noi forme si adaptata la un nou mediu estetic si social. Mozart a fost un compozitor versatil, capabil sa absoarba diferite influente, si a scris in fiecare gen muzical important: simfonii, opera, concerte, muzica de camera incluzand cvartete si cvintete de coarde si sonate pentru pian.

Aceste forme nu erau noi, dar Mozart le-a perfecționat tehnic si a aprofundat impactul lor emotional. A creat si a popularizat concertul clasic pentru pian, aproape de unul singur, lucru pe care Haydn nu a reusit sa il faca. A scris multa muzica sacra, inclusiv misse (liturghii) ample, dar si muzica de dans, de divertisment, serenade si alte genuri facile.

A1.ro iti recomanda azi filmul "Scream 4: Cosmarul continua"... „Portia de sanatate”, volumul al 12-lea, numai cu Jurnalul National...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri