Ne-am dus sa-l vedem. Cum treci de usa unui imobil de pe Strada Blanari nr. 14, ai in fata o deschidere catre frumos. Spatiul aranjat cu eleganta caracteristica unor persoane cu gust rafinat te imbie sa-i cercetezi fiecare coltisor si sa te minunezi cat de util si plin de armonie poate fi. Are, intr-un fel, functionalitate multipla. Denumirea generica e "Café Godot", dar exista scena pentru spectacole de teatru, dans, muzica, pantomima, stand-up. Pot avea loc si proiectii de filme. Peretii tin loc de simeze, gazduind lucrari de arta plastica. Scenografia pare sa fie meseriea de baza pentru designerul care a amenajat intregul spatiu, caci e gandit cu profesionalism, dar se regaseste aici si multa intimitate. Apoi, e un bar, e un restaurant, e o cafenea.
Inaugurarea acestui teatru-cafenea a avut loc vineri seara, iar petrecerea a tinut pana dimineata. Invitatii, in majoritate oameni de teatru, au fost "tratati" de gazde la inceput cu muzica cvartetului "Adagione", cu tangoul artistilor de la Tango Tangent, cu momente din spectacolul de pantomima "Alt barbat. Alta femeie" - cu Adelaida Zamfira si Nicolae Nastasia, apoi cu un fragment din spectacolul "Cinci rendez-vous-uri mortale" de Liviu Lucaci, cu Alexandru Conovaru, Angel Popescu si Andrei Rosu. Dupa miezul noptii au urmat Marius Mihalache si Irina Sarbu, cu muzica din proiectele lor de etno-jazz, iar "Ciuleandra" live jazz i-a ridicat pe toti in picioare. "Breakdance" nu a fost planificat, dar s-a produs in acea seara-noapte in care "Godot" si-a demonstrat capacitatile de gazda excelenta. A fost o petrecere pe cinste pentru cei peste 200 de tineri actori, regizori, scenografi, dramaturgi sau studenti la Actorie, care au plecat acasa spre ziua.
Citeste articolul integral pe jurnalul.ro
La Arenele Romane, batalia pentru Global Battle Of The Bands... "Basmele romanilor", volumul 6, numai cu Jurnalul National...