- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Reprezentatiile in Canada se vor desfasura in Quebec,in limba franceza, in romana la Toronto iar in Montreal in ambele limbi. Turneul continua cu sprijinul Institutului Cultural Roman, dupa ce piesa lui Visniec a cucerit audienta romana in 2008 si pe cea londoneza, la finele anului trecut.
Succesul acestei piese s-a putut observa atunci cand a castigat in 2009 premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Comediei Romanesti de la Bucuresti.
"Buzunarul cu paine" este o drama izbitor de realista. Cu tematica existentialista, piesa prezinta doua personaje care traiesc conflicte tulburatoare. Scriitura nu lasa un moment de respiro.
Actiunea se desfasoara in jurul unei fantani secate, din fundul careia se aude urletul unui caine. Cele doua personaje, Omul cu baston si Omul cu palarie, ii arunca cainelui firimituri de paine de deasupra si se pomenesc cu altele, venite de sus, dinspre cer.
Personajele filozofeaza despre virtuti si frumusete, in general despre viata, pana in momentul in care se pierd in cuvinte. Vorbele lor sunt pana la urma lipsite de substanta pentru ca in momentul in care ar trebui sa actioneze, Omul cu baston si Omul cu palarie raman blocati, muti. In schimb ajung sa recunoasca existenta unei instante superioare, Dumnezeu, care le controleaza viata precum ei o controleaza pe cea a cainelui din fantana.
Cei doi ezita permanent intre mantuire si pacat sau altfel spus, intre a scoate la suprafata cainele sau a se juca cu el in continuare. Pana la urma, Omul cu baston se inchina in fata divinitatii in timp ce celalalt aluneca in intuneric.
Actorii vad in aceasta piesa o reflectare artistica a realitatii.
"De ce Buzunarul? Un text inteligent. Vorbeste despre noi. Asa cum suntem. Cinici si superficiali. Inteligenti si penibili. Generosi si lasi. Noi cu toate cele ale noastre. Bune si rele. Intr-o lume inghetată in vorbe. Nemiscata. O lume caraghioasă si trista în acelasi timp. Un text emotionant. Visniec undeva intre Caragiale si Beckett. Si ce atatea cuvinte!...De ce Buzunarul? Pentru ca imi face pur si simplu mare placere sa exist in aceasta piesa." - Oana Pellea
"Poate ca toate situatiile cu care ne intalnim în viata noastra au fost create pentru ca spiritul nostru sa se vada în ele, ca intr-o oglinda si sa poata deveni, treapta cu treapta, intamplare de intamplare, mai bun, mai generos, mai intelept, mai asemanator celui ce ne-a creat. Si, daca am inteles asta, nu vad de ce nu ne-am bucura, nu vad de ce nu am da si altora bucuria venita odata cu intelegerea. Buzunarul ...este o astfel de intamplare, o astfel de întelegere, deci...Bucurati-va!" - Mihai-Gruia Sandu
sursa foto: agenda.liternet.ro
Concert “Mozart Rocks” in beneficiul Asociatiei Telefonul Copilului... Biserica de lemn de la Ursi, subrezita de nepasare...