S-a deschis primul muzeu privat din România. Peste 2.000 de oameni au stat la coadă să admire creaţiile expuse la Muzeul de Artă Recentă

 

A fost inaugurat primul muzeu privat din România. Aflat într-un cartier select din Capitală, în aproprierea casei Ceauşescu, clădirea are un design contemporan şi poate concura cu muzeele celebre de peste graniţă.

Peste 2 mii de oameni au stat la coadă să admire creaţiile abstracte a peste 100 de artişti români şi internaţionali.

O creaţie inedită, pe care bucureştenii au admirat-o îndelung seara trecută, la Muzeul de Artă Recentă deschis în Bucureşti. Peste 2.000 de oameni s-au înghesuit să vadă operele de artă contemporană.

Erwin Kessler, directorul muzeului: E un pas aparte, o inovatie tehnica, semnificativa in arta. Bucurestiul este singurul oras care va avea in Romania o colectie permanenta de arta deschisa publicului, desigur. 

Peste 400 de lucrări sunt expuse în primul muzeu privat din România, care găzduieşte operele unor artişti români, dar şi ale unor personalităţi internaţionale. 

Clădirea are un design modern. Este primul muzeu care dispune de amiteatru,cafenea, magazin şi grădină. Sunt cinci niveluri, iar vizitatorii se pot opri chiar la bibliotecă pentru a savura o lectură contemporană. La ultimul etaj au parte şi de o surpriză dulce.

Muzeul de Artă Recentă este deschis întreaga săptămână, cu excepţia zilei de marţi. Intrarea costă 15 lei. Anul viitor, se anunţă expoziţii de anvergură.

Citește mai mult pe Observator.tv!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI