Căutare Live

Seara de lectura cu Maia Morgenstern

Joi, 17 februarie, incepand cu ora 18:30, la Libraria Humanitas Kretzulescu, Editura Litera va invita la o seara de lectura in compania actritei Maia Morgenstern si a volumului „Se numea Sarah”, de Tatiana de Rosnay. In calitate de vorbitor, la eveniment va participa si scriitorul Bedros Horasangian.

Tatiana de Rosnay este cel mai bine vandut autor francez din Europa in 2010, iar volumul „Se numea Sarah" a fost publicata in 36 de tari si vanduta in peste 3 milioane de exemplare! Actiunea volumului debuteaza in Paris in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Sarah, o fetita evreica in varsta de 10 ani, este arestata in toiul noptii, impreuna cu parintii sai, de Politia franceza, dar nu inainte de a-si incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, convinsa fiind ca se va intoarce dupa numai cateva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris si maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel' d'Hiv, cu ocazia comemorarii a saizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceste in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura si o fac sa-si puna intrebari cu privire la propria existenta.

Se numea Sarah este povestea induiosatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar si o tulburatoare pagina de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franta aflata sub ocupatie si rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

Citeste Jurnalul National

Al treilea album Byron se lanseaza joi... Spectacol de muzica si poezie: „Taina care ma apara - in memoriam Grigore Vieru”...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri