Căutare Live

Singurul roman cistigator al premiului Grammy, in concert ICR la Bruxelles

Centrul Roman de Informare de la Bruxelles si Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza joi 30 septembrie, ora 20:30, la Bruxelles, in reputatul club de jazz The Music Village, un concert cu pianistul Marian Petrescu in formula MARIAN PETRESCU TRIO (Marian Petrescu - pian, Mihai Petrescu - contrabas si Keith Hall - percutie)

Concertul se inscrie in programul Jazz from Romania at the Music Village, care promoveaza muzica si artistii romani de jazz pe piata culturala belgiana si internationala din Bruxelles. Spectacolul Classic Jazz va cuprinde piese de George Gershwin, Oscar Peterson, Franz Lehar, dar si ale clasicilor Brahms, Ceaikovski, Rahmaninov.

Venit pentru prima data la Bruxelles, Marian Petrescu, supranumit « Horowitz al pianului in jazz » de catre marele pianist si compozitor francez Martial Solal, este singurul artist roman cistigator al premiului Grammy. A obtinut prestigiousl trofeu chiar in acest an, pentru aranjamentul muzical al piesei "West Side Story Medley" de Bill Cunliffe, piesa ce figureaza pe albumul sau scos in 2009 cu trupa Resonance.

Provenit dintr-o familie de muzicieni, Marian Petrescu a studiat pianul de la o virsta frageda. La 15 ani facea primele inregistrari. S-a stabilit din adolescenta impreuna cu familia in Suedia si apoi in Finlanda, unde a studiat pianul clasic. Cu o tehnica impresionanta si o virtuozitate exploziva, Marian Petrescu a cucerit admiratia publicului si a criticii de specialitate din intreaga lume.

Prezent pe scena marilor festivaluri de gen din lume, Montreux, Pori (Finlanda) sau renumitul Music at Kremlin, Marian Petrescu este invitatul Centrului Roman de Informare la Bruxelles, intr-un concert extraordinar, ce marcheaza 10 ani de existenta a clubului The Music Village.

S-a intamplat pe 2 iulie! A murit domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare... Poetul Laurian Stanchescu strange semnaturi pentru aducerea ramasitelor lui Brancusi in Gorj...
Ultimele știri