Targul isi propune sa aduca in fata publicului vizitator un domeniu complex si variat al artei populare romanesti, iar, pe de alta parte, sa stimuleze creatia actuala de ceramica traditionala, prin incurajarea activitatii artistice a mesterilor populari, unul dintre obiectivele majore ale muzeului.
Anul acesta, Targul Olarilor va avea o dimensiune internationala deoarece vor participa pe langa mesterii romani si mesteri din Sardinia, Algeria, Maroc, Republica Moldova si Vietnam. Pentru vizitatorii care vor sa deprinda cate ceva din taina olaritului sunt organizate ateliere interactive de olarit. Cei mai iscusiti invatacei primesc si premii.
Pentru ca blidele cer bucate, nu vor lipsi produsele bio: miere, branzeturi, legume, fructe, paine.
Evenimentul se bucura de un program generos: muzica si dans popular romanesc, muzica si dans popular ucrainean, muzica greceasca, fanfara Armatei, muzica napolitana, teatru, lansare de carte.
Si surpriza: in ziua de 15 mai, intre orele 9:00 si 14:00 accesul in muzeu va fi gratuit, pentru ca Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza evenimentul Dimineata Muzeului care face parte din programul european Noaptea Muzeelor.
Citeste si Jurnalul National
Sursa foto: muzeul-satului.ro
Kiev Theatre prezinta in Romania "Frumoasa din Padurea Adormita"... Moda regala stil Puric, la Opereta...