Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

Claudine Auger, cunoscută din al patrulea film „James Bond”, a murit la vârsta de 78 de ani

Actriţa franceză Claudine Auger, care a jucat cu Sean Connery în „Thunderball”, film din seria „James Bond”, a murit la vârsta de 78 de ani, scrie BBC.

Auger a decedat miercuri, la Paris, în urma unei îndelungate suferinţi, a anunţat agenţia ei, Time Art.

Ea şi-a început cariera ca model, reprezentând Franţa la Miss World 1958. A ajuns curând să joace în filme, şi a făcut parte din distribuţia „The Iron Mask” (1962). Trei ani mai târziu, a devenit celebră la nivel internaţional odată cu rolul din „Thunderball”, al patrulea film din franciza „Bond”.

Ea a fost prima franţuzoaică în rolul „Bond girl”. Mai târziu s-a aflat că echipa de producţie a filmului a rescris personajul pentru Auger - Domino trebuia să fie italiancă, dar a devenit franţuzoaică.

„Fetele Bond” au fost rareori recunoscute pentru interpretare, însă Auger a spus într-un interviu din 1965 că a abordat personajul ca şi când ar fi jucat Molière.

După „Thunderball”, Claudine Auger a jucat în producţii franceze şi italiene.

Între cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „That Man George/ L'homme de Marrakech”, „Flic Story” şi „A Few Hours of Sunlight/ Un peu de soleil dans l'eau froide”. Ea a fcăcut parte şi din distribuţia miniseriei „La piovra 5”.

Sursa : news.ro

Recomandari