Producţia spaniolă „Perfect Life/ Déjate Llevar”, marea câştigătoare a festivalului CanneSeries

 

Producţia spaniolă „Perfect Life/ Déjate Llevar”, serial creat şi scris de actriţa Leticia Dolera, este marea câştigătoare a celei de-a doua ediţii a festivalului CanneSeries.

„Déjate Llevar” a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun serial, iar Dolera, Celia Freijeiro şi Aixa Villagran au primit un premiu special pentru interpretare.

Leticia Dolera a spus la primirea trofeului: „Cred că poveştile sunt o bună unealtă împotriva urii, a intoleranţei, ignoranţei, rasismului, a machismului, cultura ar trebui să fie un stâlp în societate”.

Ea a mulţumit celor care luptă pentru drepturile femeilor şi celor care au fost asupriţi. „Fetelor, luaţi-vă stilourile, computerele, camerele de filmat şi spuneţi-vă poveştile şi exprimaţi-vă”, a mai afirmat ea, citată de The Hollywood Reporter.

Serialul spune povestea a trei femei aflate în plină criză existenţială. Ele au realizat că planurile făcute nu le-au adus fericirea după care tânjesc. Împreună, găsesc alternative şi iau decizii care le îndepărtează de aşteptările societăţii. Cele trei îşi dau seama curând că viaţa nu trebuie să fie aşa cum şi-au imaginat-o.

Premiul pentru cea mai bună interpretare i-a revenit lui Reshef Levi, care a scris şi jucat în comedia israeliană „Nehama”.

Drama belgiană „The Twelve” a fost recompensată cu premiul pentru scenariu, iar pentru muzică, trofeul a revenit producţiei germane „Bauhaus - A New Era”.

Juriul ediţiei de anul acesta a festivalului a fost prezidat de elveţianul Baran bo Odar şi format din actriţele Katheryn Winnick („Vikings”) şi  Emma Mackey („Sex Education”) şi compozitorul Rob (Robin Coudert).

Gala de închidere, care a avut loc miercuri seară, a fost găzduită de comicul francez Monsieur Poulpe.

Festivalul s-a încheiat cu premiera mondială a producţiei BBC One, HBO şi CanalPlus „Years & Years”, scrisă de Russell T. Davies („A very English Scandal”), cu Emma Thomson în rol principal.

Sursa: News.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI