Antena Căutare

Iluzia optică a momentului i-a făcut pe mulți să creadă că acest bărbat plutește. Care este explicația fenomenului

Această poză s-a transformat peste noapte în cea mai tare iluzie optică a momentului. Internauții au încercat să găsească o explicație pentru bărbatul care pare că levitează.

Iluzia optică a făcut senzație și a devenit imediat virală în toată lumea

reddit

O fotografie realizată de curând de niște turiști a devenit virală în toată lumea și a stârnit o adevărată dezbatere aprinsă printre internauți, după ce mulți au încercat să își dea seama cum poate să plutească unul dintre protagoniștii pozei.

Imaginea apărută recent pe Reddit s-a transformat într-o adevărată senzație a momentului și numeroase persoane de pretutindeni și-au dat silința să găsească o explicație logică pentru straniul fenomen.

O iluzie optică îi face pe internauți să se întrebe cum poate bărbatul din imagine să leviteze

Un fotograf sau chiar un tovarăș de drum al celor doi tineri din poză a reușit să surprindă într-o poză făcută cu aparatul foto sau cu telefonul mobil momentul în care un pasionat de drumeții montane pare că se desprinde de pe stâncă și plutește în aer, printre nori, la o distanță considerabilă de amicul său.

Citește și: Unde este șarpele ascuns din imagine? Iluzia optică face senzație pe internet. Care e răspunsul

Inițial, imaginea a fost postată pe Reddit și a adunat instant numeroase reacții și comentarii de la oameni din întreaga lume. Ceea ce este surprinzător este faptul că puțini s-au prins, încă din primele secunde, despre ce este vorba.

Explicația este pe cât de simplă din punct de vedere logic, pe atât de dificil de găsit. Bărbatul cu pricina nu plutește și nici nu levitează, ci doar se aruncă de pe stâncă într-o apă în care se oglindește, în cel mai clar și spectaculos mod posibil, cerul acoperit de nori. Luciul perfect al apei i-a făcut pe mulți să creadă că omul plutește sau levitează.

Citește și: Tu vezi un câine sau un bărbat? Iluzia optică a devenit virală pe internet. Ce este cu adevărat în imagine

Așa cum era de așteptat, poza a făcut senzație, a devenit instant virală și a adunat mii de aprecieri, share-uri și numeroase comentarii.

O altă iluzie optică care a făcut senzație pe Reddit este cea a grupului de petrecăreți de la munte. O fotografie realizată de niște prieteni în timpul unei drumeții într-o zonă muntoasă s-a transformat într-o adevărată provocare pentru internauții care au încercat să descopere câte persoane sunt, de fapt, într-o fotografie în care apar niște bărbați ținând patru sticluțe de băutură.

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.

Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x