Antena Căutare

Jocuri de societate. 8 idei pentru concediu, petreceri și team building

Fie că ești în concediu sau în team building, aceste jocuri de societate vor anima atmosfera și te vor ajuta să te distrezi alături de prietenii și colegii tăi. Iată 8 jocuri ce merită încercate.

Fie că ești în concediu sau în team building, aceste jocuri de societate vor anima atmosfera și te vor ajuta să te distrezi alături de prietenii și colegii tăi. Iată 8 jocuri ce merită încercate.

Vara e perioada perfectă pentru petreceri cu prietenii în aer liber, team building-uri cu colegii de la serviciu sau concedii cu gașca ta veselă. Indiferent de circumstanțe, atunci când ai oameni dragi alături, distracție se găsește în orice. Pentru astfel de întâlniri cu prietenii sau colegii este bine să ai puse deoparte niște jocuri care ar anima și mai mult atmosfera. Iată câteva jocuri pe care le poți juca vara aceasta cu prietenii tăi.

Jocuri de societate

1. EU

Jocul acesta e un joc destul de simplu dar care poate deveni foarte, foarte amuzant dacă jucătorii au imaginaţie şi ştiu să o folosească. Principiile jocului funcționează cam așa: fiecare jucător zice "EU" când îi vine rândul iar primul care începe să râdă mai primeşte un cuvânt pe lângă acel "EU" precum "eu sunt", "eu vreau", "eu, motănel", etc. Până la sfârşitul jocului se vor forma nişte propoziţii care sigur o să te distreze foarte tare.

2. Bolţ

Acest joc e destul de popular la petreceri, pentru că ai nevoie de anumite cantităţi de alcool ca să-l joci. Dacă dintr-un anume motiv nu poţi să consumi alcool, poţi să înlocuieşti băutura cu un ardei iute sau cu ceva improvizat.

Jocul se joacă după cum urmează: tu și prietenii tăi vă aşezaţi în cerc. Fiecare persoană, când îi vine rândul zice următorul număr, iar când se ajunge la un multiplu de 7 (7, 14, 21 ...) sau la un număr care-l conţine pe 7(17,27,37 ...) în loc de numărul respectiv zice "BOLŢ" şi se schimbă sensul. Cel care greşeşte ia un shot de alcool sau orice aţi stabilit că beţi/mâncaţi. Dacă nu eşti atent la joc, cu siguranță o să te amețești de la atâtea shot-uri.

3. Psihologul

Spre deosebire de celelalte, jocul acesta necesită puţin mai multă atenţie iar pe cel pe care l-aţi/i-aţi ales "psiholog" trebuie să aibă un set de întrebări stabilite.

Jocul acesta are următorul set de reguli:

  • psihologul poate întreba pe cine ce vrea
  • se răspunde numai cu da şi nu
  • toată lumea trebuie să spună adevărul
  • când cineva dă un răspuns greşit, altcineva(care ştie că răspunsul dat e greşit) strigă "psihologul!" şi pacienţii îşi schimbă locurile pe scaun

Cu toate acestea, mai există o regulă secretă, cea pe care o ştiu numai pacienţii şi pe care trebuie să o descopere psihologul prin întrebările puse. Regula ar trebui să fie legată de poziţia pe scaune, ca să se schimbe la fiecare mutare.

Iată câteva exemple de "reguli secrete":

  • fiecare să răspundă pentru persoana din stânga
  • fiecare fată să răspundă pentru prima fată din stânga iar băieţii pentru primul băiat din stânga
  • să se răspundă pentru cel care întreabă
  • să se răspundă pentru o persoană care nu e prezentă, dar care e cunoscută bine de toată lumea şi mai ales de cel care întreabă

Așadar, jucătorii stabilesc o regulă pe care psihologul să o deducă din întrebările pe care le pune. Jocul e unul dintre cele mai interesante pentru că vă face să vă gândiţi mult timp după ce acesta ia sfârşit la lucrurile pe care le-aţi aflat.

5. Cercul tăcerii

Pentru acest joc, toți participanții se vor așeza în cerc. O persoană din cadrul cercului este rugată să meargă în mijloc pentru a fi legată la ochi. Aceasta va trebui să ghicească unde se aude zgomotul din cadrul cercului. De aceea, este indicat să joci acest joc cu prietenii tăi într-un spațiu unde este liniște, indiferent că e afară sau înăuntru.

Persoanele din cerc vor trebui să dea un obiect de la unul la altul iar unde se aude zgomot, persoana din mijloc trebuie să ghicească. Dacă persoana a ghicit cine face zgomot, trece în cerc și cel ghicit vine în mijloc.

6. Orbul

Pentru acest joc, se vor face echipe de câte doi. Unul dintre ei va fi legat la ochi. Cel care nu va fi legat la ochi va trebui să creeze un labirint pentru coechipierul său. De asemenea, este responsabil să îl poarte pe coleg prin acel labirint. După ce îl trece prin labirint, colegul legat la ochi va trebui să găsească calea de întoarcere singur. Labirintul trebuie să fie ușor și cu grad scăzut de dificultate.

7.Dixit

Dixit este unul dintre jocurile de societate care urmăreşte să pună la încercare imaginaţia competitorilor, dar şi cunoştinţele de cultură generală şi perspicacitatea. Unul dintre marile avantaje ale acestui joc este că pot juca simultan un număr mare de competitori, până la 12. Fiecare dintre participanţi primeşte un set de cărţi cu imagini (sunt imagini abstracte, peisaje sau personaje). Grupul decide cine este primul povestitor care va selecta o singură carte din setul primit pe care competitorii nu trebuie să o vadă. Povestitorul va formula cu voce tare o definiţie a imaginii din cartea aleasă (poate fi un singur cuvânt, un nume sau câteva propoziţii, fără să descrie cu exactitate ce conţine figura).

Toţi ceilalţi jucători vor alege din setul lor de cărţi o singura figură despre care cred ei că se potrivește cu definţia dată de povestitor. Acesta din urmă strânge toate cărţile pe care le aşează cu faţa în sus pe masă, iar concurenţii trebuie să descopere cartea povestitorului. Daca nimeni nu ghicește cartea sau dacă toţi reuşesc să ghicească, povestitorul primește 0 puncte, iar ceilalţi jucători câte 2 puncte. Într-o altă situaţie, povestitorul şi cei care au ghicit corect primesc 3 puncte. Jucătorii sunt punctaţi cu câte 1 punct pentru fiecare vot primit de poza lor de la ceilalţi jucători.

8.Activity

Acesta este un joc care se bazează pe capacitatea individului de a comunica. Seamănă până la un punct cu Dixit sau cu Tabu, doar că fiecare competitor trebuie să dea definiţia unei expresii de genul “zaţ de cafea” sau “rază de soare” sau a unor cuvinte prin pantomimă, prin desen sau prin joc actoricesc, iar partenerul său trebuie să ghicească cuvântul dat. Activity se joacă în cel puţin 2 echipe a câte doi parteneri. Un jucător trebuie să dea definiţia expresiei sau a cuvântului, fie prin desen, fie prin joc actoricesc, fie prin descriere verbală sau prin pantomimă, în funcţie de indicaţiile existente pe cartonaşe, iar partenerul să ghicească exact care este cuvântul sau expresia dată.

Citește și:

Hobby-uri pentru bărbați - Cele mai cunoscute metode de relaxare

Jocurile copilăriei. Top 5 cele mai vechi, dar interesante, jocuri în aer liber

Sursă foto: pexels.com

Top 9 parcuri acvatice din România. Unde te poți distra pe timp de vară... 4 parcuri de aventură lângă București. Cu tiroliană, cățărare și multă adrenalină...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x