Căutare Live

Albumul „Paranoid” al trupei Black Sabbath, relansat la a 50-a aniversare

Albumul „Paranoid” al trupei Black Sabbath va fi relansat sub forma unui set deluxe, pe 9 octombrie, pentru a marca a 50-a aniversare.

Colecţia va cuprinde albumul original, înregistrările a două concerte din 1970, imprimate pe vinil pentru prima dată, şi un mix cvadrifonic din 1974, potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a grupului.

Setul, care va fi disponibil şi în format CD, va fi lansat prin BMG.

Ediţia aniversară va cuprinde, între altele, o carte cu versuri, interviuri cu trupa britanică, fotografii rare, un afiş şi o replică a broşurii de turneu vândută în timpul seriei de concerte „Paranoid”.

„Paranoid” este al doilea album de studio al grupului, cuprinde piese ca „Iron Man” şi „War Pigs”, şi este considerat unul dintre cele mai influente în dezvoltarea stilului heavy metal.

Trupa engleză a fost înfiinţată în 1968, în Birmingham. Numele Black Sabbath a fost preluat după filmul omonim al lui Boris Karloff din 1963. Albumul omonim de debut a fost înregistrat în noiembrie 1969 şi lansat anul următor, cu câteva luni înainte de cel mai cunoscut disc al trupei, „Paranoid”.

Au urmat, între altele, „Sabbath Bloody Sabbath” (1973), „Never Say Die!” (1978) şi „Heaven and Hell” (1980). Acesta din urmă este şi primul disc lansat împreună cu solistul Ronnie James Dio, după plecarea lui Ozzy Osbourne din trupă. Dio a fost solistul formaţiei Black Sabbath în perioadele 1979 - 1982 şi 1991 - 1992. Piesele Black Sabbath au fost interpretate, între alţii, de Ian Gillan, între anii 1982 - 1984.

Black Sabbath a revenit pe scenă în 2011, în formula clasică: Tony Iommi (chitară), Ozzy Osbourne (voce), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe). Toboşarul, care şi-a anunţat în 2016 proiectul muzical Day Of Errors, a renunţat rapid la ideea revenirii alături de formaţie, iar locul său a fost luat de Brad Wilk, fost membru al trupei Rage Against The Machine.

Black Sabbath a lansat, în total, 19 albume de studio, cel mai recent - „13” - datând din 2013. Discurile trupei au fost vândute în peste 70 de milioane de copii. Grupul a fost recompensat cu două premii Grammy din patru nominalizări şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

În 2016 - 2017, trupa a susţinut un turneu de adio.

Sursa: News.ro

Gwen Stefani, Madonna şi Missy Elliott, pe albumul „Future Nostalgia” remixat al cântăreţei Dua Lipa... Melisa și Hevito lansează videoclipul "Dile". Scene pasionale, încheiate cu un sărut între artistă și încă o f...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri