În dimineața zilei de 4 decemebrie 1956, patru nume uriașe ale rock'n'roll-ului s-au aflat în același timp într-un studio de înregistrări. Aceștia au început să improvizeze și să cânte 17 piese, care se vând și astăzi.
Carl călcase pragul necunoscuților de la Sun Studios din Memphis pentru a înregistra o piesă care-i tot sfredelea mintea de ceva vremea. A început să glăsuiască niște cuvinte cam ciudate. „One for the money, two for the show, Three to get ready, Now go, cat, go.”
Pentru acompaniament își chemase un amic, care trebuia să îl ajute cu... pianul. Numele lui nu era foarte cunoscut la vremea respectivă, însă în fața clapelor era unic, un diavol cu chip de om. Jerry Lee nu a stat nicio clipă pe gânduri atunci când confratele Carl îi ceruse ajutorul. Alături de cei doi se mai aflau Clayton și Jay, frații aceluiași Carl. S-au apucat de treabă. Treabă bună zic cei care se aflau în locația din Memphis la acel moment.
Toate bune și frumoase până când în clădire a apărut puștiul-minune al comunității. A ascultat în timp ce restul băieților înregistrau de zor. I-a plăcut, dar a anunțat că are puțină treabă și se întoarce repede. „Foarte bine, Elvis. Te așteptăm”, i-au zis vechii prietenii de la „Sun”. Trecuse să-i revadă, însă trebuia să ajungă la iubita sa de-atunci, Marilyn Evans. Așa cum promisese, Elvis a revenit , dar nu singur. Era însoțit de frumoasa brunetă. Între timp, în același loc își făcuse apariția un „băiat de-al casei”, Johnny, care înregistrase deja câteva piese country foarte apreciate prin acele părți ale Americii.
Cei patru monștri sacri și Marilyn Evans
Mânați de pofta nestăvilită pentru muzică, cei doi au năvălit în camera izolată fonic de la „Sun” și au început să se „joace” împreună cu restul băieților. Și s-au „jucat” aproape două ore. Au cântat colinde, gospel, country, melodii necunoscute la acea vreme, au râs, s-au distrat ca niciodată. Jack Clement, inginerul de sunet al micuței casei din Memphis se amuza de cealaltă parte a paravanului. Nici prin cap nu-i trecea pe cine are în față. Îi cunoștea foarte bine, dar toți erau niște copii pasionați de rock'n'roll, ca mulți alții, la acea vreme și și-a zis: „Stric banda inutil dacă-i înregistrez pe ștrengarii ăștia”. Ciulind mai bine urechea și auzind ce se petrece dincolo de geam, a riscat. A apăsat butoanele și banda a captat tot. Glumițe, râsete, fluierături, voci și mai ales MUZICĂ. A fost una dintre cele mai fericite zile din istoria rock'n'roll-ului și una dintre cele mai valoroase înregistrări făcute vreodată. Vă întrebați de ce? Pentru că cei patru tineri se numeau: CARL PERKINS, ELVIS PRESLEY, JERRY LEE LEWIS ȘI JOHNNY CASH.
CARL PERKINS: (n. 9 aprilie 1932 - d. 9 ianuarie 1998) a fost un pionier al muzicii rockabilly (un mix de rhythm and blues și muzică country), începând din 1954, când a încheiat un contract cu casa de discuri Sun din Memphis. A fost un artist fără precedent, influența sa asupra muzicii rock and roll simțindu-se până în zilele noastre, în special prin compozițiile sale rafinate și interpretarea sa la chitară. Cea mai cunoscută piesă semnată de Carl Perkins este Blue Suede Shoes. (Wikipedia)
JERRY LEE LEWIS: (n. 29 septembrie 1935) este un solist și pianist american de muzică rock and roll, rockabilly și country. Un pionier al muzicii rock and roll, Lewis a fost introdus în 1986 în Rock and Roll Hall of Fame, contribuția sa în acest gen muzical fiindu-i recunoscută și de Rockabilly Hall of Fame. În 2004, Rolling Stone Magazine l-a situat pe locul 24 din lista celor “100 cei mai buni artiști ai tuturor timpurilor”, iar în 2003, au listat colecția “All Killer, No Filler: The Anthology”, pe locul 242 din lista celor “500 cele mai bune albume ale tuturor timpurilor”. (Wikipedia)
JOHNNY CASH: (n. 26 februarie 1932 – d. 12 septembrie 2003) a fost un solist vocal, chitarist și compozitor american de muzică country, considerat a fi unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului XX. Cash a fost cunoscut datorită vocii sale grave, joase de bariton, sunetul și senzația unui “tren de marfă” pe care o crea trupa sa Tennessee Three, precum și pentru atitudinea și stilul său de îmbrăcăminte întunecat, ce i-a câștigat renumele de “Man in Black” (“Omul în negru”). El își începea concertele cu tradiționala introducere: “Hello, I'm Johnny Cash!” (“Bună, sunt Johnny Cash!”). (Wikipedia)
ELVIS PRESLEY: (n. 8 ianuarie 1935, Tupelo, Mississippi - d. 16 august 1977, Memphis, Tennessee) a fost un cântăreț și actor american, cunoscut frecvent ca Regele Rock 'n' Roll-ului sau simplu, The King, cu toate ca a obținut și trei premii Grammy pentru muzică Gospel. Sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul How Great Thou Art - 1967, albumul He Touched Me - 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului How Great Thou Art - 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii sunt numai câteva din onorurile pe care le-a primit Elvis Presley. (Wikipedia)
Psy, artistul "vinovat" pentru fenomenul mondial "Gangnam Style", a lansat al şaptelea album! Ascult... Care era preferata ta? TOP 15 piese românești care au împlinit 15 ani...