Declaratiile despre reunirea grupului "au fost o gluma a lui Benny. Cred sincer ca are intentii mai bune decat sa aduca pe scene, in fata publicului, imaginea a patru sexagenari", a declarat Björn Ulvaeus, intr-un interviu acordat publicatiei Parisien-Aujourd'hui en France.
Intrebat de revista Times daca grupul Abba s-ar putea reuni pentru un spectacol ce va fi filmat si difuzat apoi in intreaga lume, Benny Andersson a raspuns: "Da, de ce nu?". "Nu stiu daca fetele mai canta", a declarat Andersson in acest interviu, referindu-se la colegele sale de trupa, Anni-Frid Lyngstad si Agnetha Fältskog.
"Nu este o idee rea", a continuat Andersson, raspunzand reporterului revistei Times care l-a intrebat despre posibilitatea sustinerii unui concert la care sa asiste doar invitati si la care membrii trupei Abba ar putea fi acompaniati de o mica orchestra.
Björn Ulvaeus, care a compus impreuna cu Benny Andersson hituri precum "Dancing Queen" si "Waterloo", a declarat cu ironie": "Am putea sa cantam iThe Way Old Folks Doi", o aluzie la titlul piesei "The Way Old Friends Do" de pe albumul "Super Trouper".
In 2009, dupa succesul filmului "Mamma Mia!", bazat pe piesele trupei Abba, Björn Ulvaeus a anuntat ca cei patru componenti ai grupului nu vor mai canta niciodata impreuna. El declarase atunci, pentru Sunday Telegraph, ca isi doreste ca fanii sa isi aduca aminte de ei ca de un grup "tanar, exuberant, plin de energie si de ambitie".
Trupa Abba a devenit cea mai bine vanduta formatie din istoria muzicii pop, gratie unor piese devenite celebre precum "Money, Money, Money" si "The Winner Takes It All". Desi s-a destramat in 1982, Abba s-a bucurat de o "renastere" spectaculoasa cu ajutorul piesei de teatru si al musicalului "Mamma Mia!", inspirat din numeroasele hituri ale trupei. In 2010, grupul suedez Abba s-a numarat printre legendele muzicale incluse in Rock and Roll Hall of Fame.