O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie 2019 a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.
Potrivit unor surse, artiştii care au acţionat în judecată compania - Steve Earle, Hole, Tupac Estate, Tom Petty Estate şi Soundgarden - au făcut acest lucru pe baza informaţiilor din NY Times, iar UMG a contracarat cu detalii oferite de arhivatorii săi.
Reclamanţii cereau despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari.
Soundgarden, Hole, Steve Earle şi Tupac Estate au renunţat la proces pe parcursul ultimelor luni, singura parte rămasă în litigiu fiind Tom Petty Estate.
Luni, NY Times a scris că judecătorul John A. Kronstadt din Los Angeles a respins solicitarea lui Jane Petty, văduva muzicianului Tom Petty.
Judecătorul a argumentat că MCA - fosta casă de discuri a lui Petty, acum subsidiară a Universal - avea drepturile pentru înregistrările originale. Având în vedere că Tom Petty nu deţinea legal drepturile, Kronstadt a hotărât că văduva lui nu poate intenta un proces sub „comodat”.
Un reprezentant al UMG a transmis luni, printr-un comunicat: „Decizia judecătorului Kronstadt respinge total litigiul Soundgarden şi respinge în totalitate argumentele unicului reclamant rămas”. El a reiterat că informaţiile publicate de NY Times au fost imprecise.
De cealaltă parte, editorul NY Times Jake Silverstein a răspuns comunicatului, spunând că publicaţia rămâne alături de cele scrise de jurnalista Jody Rosen.
Sursa : news.ro
Randi lansează prima piesă de dragoste, inspirată de restricțiile vremurilor pe care le trăim. Ascultă și tu „Suflete în... Andrea Bocelli va concerta în Piaţa Domului din Milano fără public...