Antena Căutare

Unde se merge la mare în luna octombrie 2024. Nouă destinații turistice perfecte de plajă pentru toamnă

Luna octombrie este un moment ideal pentru a evada spre o destinație cu temperaturi ridicate, plaje de vis și apă turcoaz, chiar și atunci când toamna începe să își facă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Galerie
Luna octombrie este un moment ideal pentru a evada spre o destinație cu temperaturi ridicate, plaje de vis și apă turcoaz | Shutterstock

În timp ce sezonul estival din țara noastră ajunge la final, românii și-au luat deja bilete de avion către destinații exotice pentru luna octombrie 2024. Cei care sunt în căutarea unor plaje cu nisip auriu, ape cristaline și temperaturi blânde și-au plătit deja sejurul pentru această toamnă.

Iată care sunt destinațiile pe care turiștii le preferă, începând cu cea de-a doua lună de toamnă. Sunt câteva țării ce oferă un climat plăcut și oportunități excelente de relaxare, unde vizitatorii se pot bucura din plin de concediu.

Nouă destinații turistice perfecte de plajă în luna octombrie 2024

Tot mai mulți turiști au început să își planifice vacanțele în luna octombrie. În această perioadă, bieletele de avion și cazările sunt mult mai ieftine decât pe timpul verii. De altfel, există nouă destinații exotice pline de vizitatori în toamna lui 2024.

Articolul continuă după reclamă

1. Algarve, Portugalia

Algarve, Portugalia este o destinație perfectă pentru vacanță în luna octombrie 2024. Situată în sudul țării, această regiune se bucură de un climat mediteranean blând. Vremea în a doua luna de toamnă este călduroasă, cu temperaturi de până la 23 de grade Celsius.

Citește și: Cât a ajuns să coste o vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia în 2024. Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu un copil

Plajele spectaculoase cu nisip fin, stâncile dramatice și golfurile ascunse fac din Algarve locul ideal pentru relaxare. Sunt și câteva orașe ce le oferă turiștilor o atmosferă liniștită și plăcută, printre acestea se numără Lagos și Albufeira.

2. Sicila, Italia

Sicilia, Italia rămâne locul potrivit pentru un concediu în doi. Această zonă spectaculoasă pune la dispoziție plaje și peisaje ce pot tăia răsuflare oricui. În luna octombrie, temperaturile maxime se vor situa între 23 și 25 de grade Celsius.

De asemenea, Sicilia este cunoscută pentru istoria bogată, orașele vechi și siturile arheologice fascinante.

3. Cipru

Cipru se numără printre cele mai căutate și vizitate insule atât pe timpul verii cât și pe timpul toamnei. În luna octombrie, turiștii se pot bucura de temperaturi ce ating 27 de grade Celsius, dar și de priveliști spectaculoase.

Plajele sale, precum cele din Ayia Napa și Protaras, sunt perfect pentru cei care își doresc să înoate, să facă scufundări și alte activități de relaxare. Pe lângă valorile termice ridicate și localnici amabili, turiștii vor avea parte de o experiență culinară deosebită.

4. Creta, Grecia

Creta pune la dispoziție o varietate de plaje spectaculoase. În a doua lună de toamnă, vremea este călduroasă. Așadar, temperaturile maxime sunt în jur de 24 de grade Celsius. Cei care aleg această destinație pentru concediu vor fi fascinați de cultura insulei, dar și de satele tradiționale ce merită explorate.

5. Calabria, Italia

Calabria este o regiune din Italia pe care foarte puțini români aleg să o viziteze. Se spune că oamenii din această zonă se mândresc cu cele mai frumoase plaje din țară, cu nisip fin și ape limpezi. Temperaturile ajung la 23 de grade Celsius în luna octombrie 2024. Este o destinație ce merită văzută în această toamnă, conform libertatea.ro.

6. Malta

În ultimii ani, Malta s-a numărat printre cele mai căutate și îndrăgite destinații pe timpul toamnei. Vremea rămâne la fel de frumoasă și călduroasă la începutul lunii octombrie, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

Citește și: Destinația turistică a anului 2024 a fost aleasă! Ce stațiune din România a primit titlul onorific și cum arată

Deși aerul este mai rece, apa rămâne caldă pentru turiștii care vor să înoate sau să profite din plin de activitățile nautice. În plus, insulele Gozo și Comino oferă peisaje spectaculoase, plaje ascunse și locuri excelente pentru scufundări.

7. Tenerife, Insulele Canare, Spania

Tenerife rămâne locul perfect pentru o vacanță exotică atunci când toamna își intră în rol. De altfel, insula din arhipelagul Canare este una dintre cele mai populare destinații de plajă în acest sezon.

Plajele sale variate, de la nisip negru vulcanic la nisip auriu, sunt înconjurate de peisaje impresionante. Printre activitățile inedite pe care turiștii le pot face în Tenerife se numără drumețiile pe Muntele Teide și explorarea junglei subtropicale din Parcul Anaga. Aici temperaturile sunt de 25 de grade Celsius în octombrie 2024.

8. Costa del Sol, Spania

Costa del Sol se află în sudul Spaniei și este renumită pentru valorile termice ridicate din luna octombrie. Toamna aduce în această regiune zile însorite și mai bine de 24 de grade Celsius. Plajele celebre din Costa del Sol sunt: Marbella și Nerja.

Turiștii pot să facă sporturi nautici, să joace golf sau să viziteze cel mai fermecător oraș din Costa del Sol: Malaga.

9. Antalya, Turcia

Antalya rămâne o destinație ideală pentru familii și cupluri în luna octombrie 2024. Climatul blând, plajele întinse și peisajele montane care se întâlnesc cu Marea Mediterană creează un decor impresionant. Temperaturile de aproximativ 26 de grade Celsius sunt perfecte pentru înot.

(P) Top 10 tendințe în modă pentru sezonul toamnă-iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x