Antena Căutare

Destinația turistică a anului 2024 a fost aleasă! Ce stațiune din România a primit titlul onorific și cum arată

Recent, Clubul Presei de Turism FIJET România a desemnat cele 10 destinații care alcătuiesc topul celor mai frumoase locuri de la noi din țară. Iată cum arată stațiunea care a fost desemnată destinația turistică a anului 2024.

Imagine stațiunea Rimetea Galerie
Destinația turistică a anului 2024 a fost aleasă! | Shutterstock

Clubul Presei de Turism FIJET România a desemnat de curând cele 10 destinații de top din România de anul acesta.

Festivitatea a fost organizată în perioada 15-18 februarie 2024 și a avut loc în contextul ediției de primăvară a Târgului de Turism al României de la Romexpo, București.

Iată cum arată topul celor 10 destinații și ce comună se află pe primul loc.

Citește și: În ce oraș este ilegal să mori, dar și să (te) naști. Ce alte legi stranii sunt implementate și de ce

Stațiunea Rimetea a fost desemnată destinația turistică a anului 2024

Conform voturilor care au avut loc anul acesta, în topul celor 10 destinații turistice ale României se află: Rimetea, Vatra Dornei, Borsec, Jurilovca, Sulina, Iași, Vânători-Neamț, Grădiștea de Munte, Timișoara și Târgu Mureș.

Stațiunea Rimetea din Județul Alba a fost propusă de jurnaliștii Liliana Boioglu și Grig Bute, aceasta reușind să câștige simpatia juriului competiției prin peisajele inedite de care românii și turiștii străini se pot bucura la maxim.

„Pe mine zona m-a cucerit. Este un loc în care timpul pare că încremenește, locul ideal unde turistul se poate conecta cu tradițiile și istoria. Rimetea a fost un bogat centru minier și meșteșugăresc, iar Muzeul Etnografic din sat reconstituie o bună parte din istorie. Prelucrarea fierului, pictura pe mobilă și ornamentele complexe și viu colorate ale portului popular local cu multe influențe străine sunt la loc de cinste în acest muzeu situat în clădirea Primăriei. Arhitectura caselor din Rimetea este unitară, excelent conservată de-a lungul anilor. Casele albe cu obloane verzi și flori la ferestre valorifică patrimoniul cultural local. Cea mai veche casă datează din 1668”, a fost justificarea pe care a făcut-o jurnalista Liliana Boioglu pentru propria nominalizare.

Grig Bute, vicepreședinitele organizației de jurnaliști specializați în domeniu turismului a făcut publică explicația conform căreia o nominalizare poate fi acceptată pentru a intra în topul destinațiilor pe care reprezentanții FIJET România le recomandă:

Citește și: Chirii de sub 10 lei într-un oraș din România. Ce spun locuitorii: „Avem cărbune și suntem înconjurați de pădure...”

„Este vorba despre felul în care arată, felul în care poate să impresioneze turistul care ajunge acolo. Colegii noștri sunt niște profesioniști, sunt niște jurnaliști de turism, sunt ochii și urechile cititorilor. Merg în zonele respective, creează materiale, scriu despre ceea ce văd, sunt impresionați și probabil că își doresc să revină și atunci din materialele lor reiese că acel loc poate fi o destinație care să ajungă în topul FIJET România”.

Primarul stațiunii Rimetea și șeful administrației publice locale, Deák-Székely Szilárd-Levente, a mărturisit faptul că meritele reale nu i se datorează lui în totalitate, ci naturii care este de fapt responsabilă pentru strălucirea localității.

„Este o onoare deosebită, o recunoaștere majoră, pentru că vorbim aici de 30 de ani de turism în care se vede munca oamenilor care trăiesc în Rimetea, sunt oameni gospodari care au făcut niște porți deosebite, niște cazări foarte bune și sunt gazde foarte ospitaliere. Așa cum am mai spus, sunt două lucruri cu potențial de a atrage turiștii, odată avem acolo un loc minunat cu o stâncă deosebită, dar și arhitectura caselor. Acest sat este deosebit de frumos, aspectul acela alb predominant peste tot atrage turiștii” a mai susținut acesta.

Totodată, Deák-Székely Szilárd-Levente a recunoscut că își va dori să mențină poziția pe care stațiunea a câștigat-o și pentru acest lucru va lua în calcul o strategie de turism care să se axeze pe promovarea autenticității tradițiilor din zonă.

Iată câteva dintre peisajele de vis care taie răsuflarea tuturor turiștilor.

Citește și: Oraşul din România unde tinerii primesc teren gratuit pentru casă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Un bărbat deghizat în măicuță i-a speriat pe Bucureșteni. Escrocul cere să se urce în mașinile oamenilor implorând ajuto... O mamă a lăsat un bilet pentru educatoarea fetiței sale chiar pe caserola de mâncare. Ce a determinat-o să recurgă la ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x