Ingrediente
- 200 g vrabioara de vita
- 100 g smantana
- 1-2 castraveti
- 1 rosie
- usturoi
- marar
- sare
- piper
- ulei de masline
- oregano
Mod de preparare
Dan Bogatu este fericitul castigator al primului duel Top Chef. A castigat simpatia juriului dupa ce a gatit un mini steak cu sos tzatziki pe carpaccio de rosii, din ingredientele date pentru shaorma. Iata reteta:
Mod de preparare:
Bucatile de steak (friptura) se condimenteaza cu sare si piper si se pun pe gratar.
Rosia se taie felii, se pune pe gratar si se stropeste cu ulei de masline si otet acetobalsamic. Se asezoneaza cu un pic de oregano.
Pentru sos:
Sosul se face din smantana,ulei de masline,usturoi,sare,piper,marar si castravete taiat julien*.
Pofta buna!
Dictionar:
*felii julien - tip de a taia felii in lateral, tip fideluta.
Reteta lui Marius Marincas la duel: Fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati... Reteta echipei lui Ionut Lupu: Orez cu ratatouille de legume, chiftelute de vita si sos de sampanie...