Ingrediente
- 300 g muschi de vita(taiat fasii)
- 4 catei de usturoi(zdrobiti)
- 1 lingura zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura ulei nuci si piper negru
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri seminte de susan
- Pentru tabouleh(salata libaneza):
- 2 legaturi patrunjel(tocate marunt)
- o mana de frunze de menta
- 2 rosii medii(taiate cubulete)
- 1/2 lingurita fulgi chili
- 2 linguri seminte dovleac
- zeama de la o lamaie
- ulei de masline
- sare si piper
- Sos de mustar cu castraveti murati:
- 2 galbenusuri ou
- 2 lingurite mustar
- ulei
- cativa castraveciori murati
Mod de preparare
Marius Marincas este cel care a pierdut primul duel Top Chef, in fata lui Dan Bogatu. Din pacate, reteta sa de fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati nu a impresionat la fel de tare ca preparatul oponentului sau.
Intr-un vas, se amesteca zaharul cu sosul de soia, otetul balsamic, usturoiul, uleiul de nuci, sare si piper negru dupa gust.
Adaugam carnea, amestecam bine si o lasam sa stea la marinat 1 ora, daca nu suntem limitati de timp. Daca da, o lasam minim 5 min pe foc.
Incingem uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie wok. Adaugam carnea marinata, care se prajeste pentru 5-8 minute. Peste carne, punem semintele de susan si calim toata compozitia pentru inca 1 minut.
Apoi, preparam tabouleh-ul. Acest tip de salata libaneza se prepara foarte usor. Se amesteca toate ingredientele si se aseaza pe farfurie.
Deasupra produsului finit, se adauga sosul de mustar cu castraveciori murati, taiati cubulete.
Pofta buna!
Desertul echipei lui Ionut Lupu: Mille feuille cu crema de patisserie si sos de ciocolata cu ghimbir... Reteta lui Dan Bogatu de la duel: Mini steak cu sos tzatziki pe carpaccio de rosii...