Antena Căutare

Reteta lui Marius Marincas la duel: Fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati

Marius Marincas este cel care a pierdut primul duel Top Chef, in fata lui Dan Bogatu. Din pacate, reteta sa de fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati nu a impresionat la fel de tare ca preparatul oponentului sau.

Reteta lui Marius Marincas la duel: Fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati
Fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati

Ingrediente

  • 300 g muschi de vita(taiat fasii)
  • 4 catei de usturoi(zdrobiti)
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura ulei nuci si piper negru
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri seminte de susan
  • Pentru tabouleh(salata libaneza):
  • 2 legaturi patrunjel(tocate marunt)
  • o mana de frunze de menta
  • 2 rosii medii(taiate cubulete)
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 2 linguri seminte dovleac
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • Sos de mustar cu castraveti murati:
  • 2 galbenusuri ou
  • 2 lingurite mustar
  • ulei
  • cativa castraveciori murati

Mod de preparare

Marius Marincas este cel care a pierdut primul duel Top Chef, in fata lui Dan Bogatu. Din pacate, reteta sa de fasii de vita cu salata tabouleh si sos de mustar cu castraveti murati nu a impresionat la fel de tare ca preparatul oponentului sau.

Intr-un vas, se amesteca zaharul cu sosul de soia, otetul balsamic, usturoiul, uleiul de nuci, sare si piper negru dupa gust.

Adaugam carnea, amestecam bine si o lasam sa stea la marinat 1 ora, daca nu suntem limitati de timp. Daca da, o lasam minim 5 min pe foc.

Incingem uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie wok. Adaugam carnea marinata, care se prajeste pentru 5-8 minute. Peste carne, punem semintele de susan si calim toata compozitia pentru inca 1 minut.

Apoi, preparam tabouleh-ul. Acest tip de salata libaneza se prepara foarte usor. Se amesteca toate ingredientele si se aseaza pe farfurie.

Deasupra produsului finit, se adauga sosul de mustar cu castraveciori murati, taiati cubulete.

Pofta buna!

Desertul echipei lui Ionut Lupu: Mille feuille cu crema de patisserie si sos de ciocolata cu ghimbir... Reteta lui Dan Bogatu de la duel: Mini steak cu sos tzatziki pe carpaccio de rosii...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x