Noul sezon al celei mai savuroase competitii culinare, „Top Chef”, ia startul lunea aceasta, 21 octombrie, la Antena 1, iar concurentii din acest an au experiente gastronomice dintre cele mai diverse si povesti de viata pe masura. Razvan Cruceanu este unul dintre cei 24 de curajosi ce intra intra intr-o competitie a indemanarii, orgoliului si ineditului, arbitrata de cei mai apreciati si experimentati specialisti in gastronomie din tara noastra: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Razvan are 38 de ani, dar primul contact cu bucataria l-a avut la o varsta foarte frageda: „La sase ani am facut prima mea supa, la ibric, dintr-un rac prins chiar de mine” isi aminteste amuzat concurentul. O data cu trecerea anilor, Razvan a fost nevoit sa se indeparteze putin de gastronomie si sa se indrepte catre „lucruri mai serioase”, astfel ca a absolvit doua facultati, in domeniul comertului si al constructiilor, dar si un master la Barcelona. Dragostea pentru bucatarie a ramas insa foarte mare, astfel ca atunci cand a prins momentul, Razvan a revenit la marea lui pasiune. A lasat firma de constructii pe care o intemeiase la intoarcerea in Romania si a pornit intr-un business cu totul nou – prima firma din Romania importatoare de cutite ceramice direct din Japonia. „Sigur ca suna straniu ca un inginer constructor cu propria firma sa renunte la cariera pentru a deveni bucatar, dar eu ma consider norocos ca am beneficiat de oportunitatea de a face ce-mi place cel mai mult!” spune Razvan.
Tocmai cutitele pe care le indrageste atat de mult i-au dat de furca in primul episod al competitiei „Top Chef”, difuzat lunea aceasta, de la 20:30, la Antena 1, Razvan ranindu-se la mana in timpul duelului. Cum va gestiona momentul si daca va reusi sa mearga mai departe in show, ramane de vazut luni seara.