“Nu am gatit pana acum un peste ca scorpia de mare, dar sper sa ma descurc si sa duc preparatul la bun sfarsit”, spune Mihai Ionescu.
“Am foarte mari emotii pentru acest preparat pentru ca este foarte complicat, multe texturi, multe arome”, declara Alexandru Iacob.
Cei doi au dreptul la o singura intrebare fiecare, apoi trebuie sa se apuce de gatit. Timpul acordat: 60 de minute.
Trei, doi, unu si proba incepe:
Alexandru Iacob: “ Am inceput sa gateasc de la varsta de 15 ani. As putea spune ca toti Chefii pe care i-am avut sau patronii la care am lucrat au fost foarte multumiti de ceea ce am facut. La fel si clientii.”
Mihai Ionescu: “In bucatarie sunt foarte agitat, foarte agil. Imi place la nebunie bucataria fusion, cea italieneasca si asiatica. In momentul asta bucataria inseamna totul. Din asta imi castig existenta. Acasa imi place sa gatesc foarte mult, la serviciu fac mancare, acasa fac mancare, acasa invat despre mancare. Am renuntat la destul de multe lucruri pentru a profesa ca bucatar si incerc, pe zi ce trece, sa devin cel mai bun si sa invat lucruri noi.”
Presiunea este maxima, mainile tremura, greselile se fac una dupa cealalta, focul arde preparatele, cutitele se aleg gresit, sudorile curg si timpul trece fara mila.
Cinci, patru, trei, doi, unu. Duelul se inchieie. Urmeaza jurizarea!
Incepe Top Chef - in aceasta seara la 20:30 pe Antena 1... Jurizarea primului duel...