Cele mai grozave preparate, din anul ce aproape s-a sfârșit, reflectă trendul restaurantelor momentului din America.
1. Baby porumb la grătar cu usturoi negru
Trois Mec, Los Angeles În majoritatea orașelor se vând bilete pentru concerte, însă în L.A. oamenii încearcă să găsească locuri la Restaurantul Trois Mec. Ludo Lefebvre, managerul localului, l-a deschis în locul unei pizzerii vechi.
O dată ajuns acolo, vei rămâne impresionat, în special de preparatul vegetarian realizat cu baby porumb afumat la grătar cu cremă de miere în supă de usturoi, ginger, suc de lime și pastă pe bază de chili galben.
2. Foie Gras cu avocado
The Elm, Brooklyn Este nevoie de un chef talentat pentru a îmbina foie gras cu avocado, însă Paul Liebrandt a reușit acest lucru. La The Elm, cheful realizează un foie gras torchon plăcut, pe care îl servește cu avocado. Deși inițial pare o nebunie, combinația este uimitoare. Aroma subtilă a avocadoului accentuează foie gras-ul ultra untos. Liebrandt adaugă și alte arome neconvenționale: el unge torchon-ul cu jeleu kombu afumat, adaugă lapte de migdale lângă feliile de avocado și "țintuiește" brioșele cu ardei Thai.
3. Nucă de cocos și sepie
Minibar, Washington, DC José Andrés reușește să ne uimească cu un preparat neobișnuit. Privind în farfurie nu ne putem da seama care este sepia și care nuca de cocos, având în vedere că ambele sunt translucide. José a uscat nuca dulce de cocos și a transformat sepia într-un tartar delicat, realizând din cerneala sepiei două sosuri: unul alb, cremos și unul negru.
4. Miel cu vinete și măsline
Fork, Philadelphia De când a venit Eli Kulp la Restaurantul Fork acesta a devenit un susținător al ingredientelor din Pennsylvania. Preparatul său incredibil este friptura de miel cu vinete coapte, dantelate cu unt maro și miere, infuzie de hibiscus și crumble de măsline. Aproape toate ingredientele pentru preparate sunt obținute din regiune.
Nu există, deci, nici un dubiu că aceste preparate au făcut furori, căci sunt clar excepționale, cel puțin pozele asta ne transmit.
"Mămăliga" a ajuns vedetă în SUA... Amuse bouche, un deliciu în miniatură...