- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Viața lor se rotește în jurul mâncării, au gătit de-a lungul carierei lor pentru celebrități de la noi din țară și internaționale, au creat farfurii spectaculoase din ingrediente care mai de care mai rare, însă toți sunt de-a dreptul cuceriți de gusturile simple care le amintesc de copilărie.
Pentru cei trei chefi de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, show care va începe în această toamnă la Antena 1, cele mai dragi amintiri culinare au legătură cu mamele sau bunicile lor, care îi răsfățau cu mâncăruri simple, dar savuroase. Așa se face că chef Cătălin Scărlătescu recunoaște că pentru el copilăria are gust de orez cu lapte și prăjitură cu bulion. ”Ori de câte ori mă gândesc la anii copilăriei și la ce îmi plăcea să mânânc îmi vine în minte prăjitura bunicii cu pastă de roşii. Este o rețetă ușoară, delicioasă, care, în opinia mea, este oglinda inventivității și a talentului românilor în bucătărie. Combinațai aceea simplă de pastă de roșii cu blat pufos, la care se adaugă parfumul gemului de prune și al nucilor îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor”, spune temutul chef.
Pentru Florin Dumitrescu, mâncarea înseamnă tot. ”Viața mea se învârte în jurul mâncării, starea mea de spirit, zilele mele sunt bune sau rele în funcție de mâncare. Și mai cred că mâncarea e ceva ce ne leagă de trecut foarte mult, de rădăcinile noastre. În mod inconștient, atunci când alegi să mănânci ceva faci niște asocieri cu amintiri, oameni, locuri. Mie două feluri de mâncare îmi amintesc de copilărie: pipote cu ceapă și sos de roșii și supă de legume făcută de mama, recunoaște cheful de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”.
Iar chef Bontea mărturisește că preparatele mamei sale, de meserie bucătăreasă, nu numai că i-au marcat copilăria, ci l-au și determinat să își facă o carieră în domeniu. ”Tocănița de pui cu ceapă făcută de mama are gust de copilărie pentru mine. Eu eram cel mai mic dintre frați, astfel că de cele mai multe ori rămâneam acasă cu mama și stăteam mai mereu pe lângă ea în bucătărie. Așa am prins gustul acestei meserii atât de frumoase, așa m-am lăsat cuprins de microbul gătitului și de la ea am prins primele ponturi culinare”, spune Sorin.