Antena Căutare

Despre conflictul din Ucraina şi povestea a doi români ajunşi în cetatea Hollywood-ului, la "În premieră cu Carmen Avram"

Echipa "În premieră" a pregătit pentru duminică, de la ora 21:00, la Antena 3, două materiale de excepţie

Primul material, realizat de Yevgeniya Kironaki, vorbeşte despre conflictul ucrainean, care a schimbat deja harta ţării vecine şi care a adus războiul periculos de aproape de România.

Violenţele din Ucraina s-au declanşat după ce, la sfârşitul anului trecut, fostul preşedinte ucrainean, Victor Ianukovici, a schimbat brusc macazul, dinspre vest spre est. Pe atunci, la Kiev au izbucnit luptele între simpatizanţii şi opozanţii ideii. Apoi a devenit brusc populară o hartă veche, din secolul al XVIII-lea, de pe vremea când aproape jumătate din Ucraina era parte a imperiul rus şi se numea NovoRossia. În traducere, Noua Rusie.

Cincidenţă sau nu, luptele sângeroase au cuprins exact acele zone care apar pe hartă: Crimeea - care a fost deja anexată, Doneţk şi Lugansk - care s-au autoproclamat republică, Mariupol, Harkov şi Slaviansk. Mulţi dintre cetăţenii ucraineni şi-au adus atunci aminte că, de fapt, ei nici nu sunt ucraineni. Iar unii analişti politici consideră că Rusia vrea să refacă NovoRossia. Un plan imposibil de realizat fără Odessa. De aceea, la doar 250 de kilometri de România s-au dus lupte crunte, soldate cu aproape 50 de morţi în cateva ore.

Astăzi, întreaga regiune, populată inclusiv de etnici români, traversează o perioadă pe care nimeni nu credea c-o va trăi vreodată. Reporterii "În premieră" s-au întâlnit cu liderii taberelor beligerante care, în exclusivitate pentru Antena 3, au trasat câteva scenarii posibile în ceea ce priveşte viitorul Ucrainei. Va fi sau nu pace la frontierele României? Aflaţi duminică, la ora 21.00, la Antena 3.

Cel de-al doilea material, realizat de Carmen Moise, îi readuce în atenţia telespectatorilor pe cei care au fost simbolul unei întregi generaţii:
Cireşarii. Cinci băieţi şi două fete care au arătat ce înseamnă aventura, curajul, spiritul de echipă şi loialitatea. Anii au trecut şi Cireşarii
şi-au pierdut urma. Niciunul n-a devenit un mare actor, însă unul singur a rămas, în lumea filmului - Alex Rotaru.

Este singurul român regizor de film documentar de la Hollywood. A lucrat cu nume mari din cetatea filmului, de la Sharon Stone până la Val Kilmer sau Kevin Spacey. Însă niciodată nu va uita că el a fost odată unul dintre Cireşari - o experienţă care l-a călit, l-a maturizat mai devreme şi l-a făcut să înţeleagă faptul că viaţa toată e o aventură. Important e să îndrăzneşti şi să crezi în tine. Pe acelaşi principiu s-a ghidat
şi soţia lui, tot româncă, şi la fel de celebră ca şi el.

Gabriela Oltean şi-a început cariera de fotomodel internaţional la Paris, alături de Naomi Campbel sau Linda Evanghelista. Dar celebritatea avea să o cunoască tot în America unde, absolut întâmplător, e distribuită de către Nick Cassavetes, în filmul său "John Q". Aşa a ajuns Gabriela să îşi facă debutul în film, alături de Denzel Washington. Astăzi, Alex şi Gabriela se declară doi români rătăciţi prin America, fericiţi că fac exact ceea ce le place, bazându-se mereu pe talent şi inteligenţa românească.

Nu pierdeţi "În premieră cu Carmen Avram", duminică, de la ora 21:00, doar la Antena 3.

Exclusiv! ANCA LUNGU ESTE MĂMICĂ!... Amintiri din copilăria lui Horia Vîrlan şi cum arăta el la 17 ani...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x