Toamna aceasta felul principal în materie de gastronomie se serveşte în bucătăria show-ului ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“. Cel mai aşteptat reality cooking show al momentului le va da şansa celor intraţi în competiţie nu numai să demonstreze cât de talentaţi sunt, ci şi să arate că îşi merită locul într-o bucătărie profesionistă.
Florin Dumitrescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Bucataras.ro, siteul culinar numarul 1 în România și ne dezvăluie partea lui, mai puțin văzută la televizor.
ANTREUL
1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Florin Dumitrescu: Am muncit foarte mult, de la 14 ani, când mi-am ales meseria de bucătar. Mi-am dorit să mă bucur de ea la cel mai înalt nivel, să îmi fac o carieră în domeniu, așa că am pornit de jos și nu am sărit nicio etapă. Am muncit fără oprire ani de zile, am pierdut zile de naștere, sărbători, vacanțe, am plecat din țară pentru a învăța și a mă perfecționa, am avut ocazia să gătesc pentru personae publice, pentru vedete internaționale de top, am intrat în televiziune și am reușit, împreună cu o echipă minunată, să dăm un nou sens acestei meserii, m-am însurat, am făcut un copil… Ce mai, sunt un bărbat realizat. Am și leasing, și rate la bancă :)).
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Florin Dumitrescu: Prietenii mei apreciază că sunt discret, că nu îi deranjez atât de mult, cu orice fleac, că sunt jovial, că întrețin atmosfera atunci când ne întâlnim, că sunt săritor și dacă au nevoie de mine în miez de noapte nu îi las la greu, că sunt de gașcă.
3. Ce pasiuni ai?
Florin Dumitrescu: Călătoriile, muzica.
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Florin Dumitrescu: Să mai fac un copil și să-mi deschid un restaurant.
5. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Florin Dumitrescu: Eram un puști și mă uitam la o emisiune culinară. Țin minte că m-a fascinat din prima secundă imaginea acelui chef impecabil, ca să nu mai zic că eram uluit de ceea ce făcuse în farfurie. Cred că acela a fost momentul în care m-am decis să intru în bucătărie și așa mi-am descoperit pasiunea asta, care e de acum un stil de viață. Nu aș putea face altceva.
FELUL PRINCIPAL
1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Florin Dumitrescu: Pipote cu ceapă și sos de roșii. Supa de legume făcută de mama.
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Florin Dumitrescu: Omletă făcută de Cristina.
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Florin Dumitrescu: Hmmm, să știi că tot descopăr și ajung să-mi dau seama că nu mă mai poate surprinde nimic.
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Florin Dumitrescu: Preparate din bucătăria mediteraneană. Paste, absolut orice fel de paste proaspete. Și foie gras. Și multe altele…
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Florin Dumitrescu: Să nu gătesc niciodată fără să-mi fie foame. Și să gătesc ca și cum aș găti pentru mine.
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Florin Dumitrescu: La 15 ani am scăpat pe jos o tavă cu avocado umplut, pregătit pentru un service care era în desfășurare. Pentru ultimii 60 de clienți a trebuit să refacem pe loc alte porții.
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Florin Dumitrescu: Insecte.
Citește mai multe pe www.bucataras.ro