Ianis Hagi și soția lui Elena, au ales pentru petrecerea de nuntă o locație extrem de frumoasă. Cei doi și-au dorit să se distreze alături de cei 750 de invitați într-un cadru de vis pe Domeniul Știrbey din Buftea.
La marele eveniment al fotbalistului de duminică, 14 iulie 2024, au fost invitate nume celebre din lumea sportului, printre care se numără și Cristi Chivu, Ilie Dumitrescu și Ilie Nastase. Toți cei prezenți au ocazia să se bucure din plin de frumusețea naturală a proprietății.
Puțini sunt cei care știu faptul că Domeniul Știrbey, locul în care Ianis Hagi și Elena se vor distra alături de familie și prieteni după cununia religioasă, are o istorie spectaculoasă. Întreaga proprietate se întinde pe o suprafață de 24 ha și are un superb lac interior.
În plus, petrecerea de nuntă a fotbalistului are loc într-o locație cu arbori seculari și monumente istorice de Clasa A. Cu această ocazie specială, Domeniul Știrbey a fost decorat exact așa cum mirele și mireasa și-au dorit.
Ce istorie se ascunde în spatele spectaculosului Domeniu Știrbey, locul în care Ianis Hagi și Elena vor petrece cu invitații după cununia religioasă
Domeniul Știrbey are o istorie de peste 160 de ani. Pe această proprietate se află monumente istorice precum Palatul Știrbey (1864), Capela Sfânta Treime (1859) și Castelul de Apa proiectat de către Anghel Saligny.
Mai mult, Domeniul Știrbey este cel mai mare parc privat din Bucuresti și împrejurimi, fiind o locație perfectă pentru petreceri, evenimente importante și plimbări în aer liber. Proprietatea ascunde un loc cu povești memorabile, mult mister și un istoric impresionant.
Superba locație din Buftea a fost fondată de familia Știrbey având un rol important: simbol al eleganței și influenței aristocratice. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Domeniul Știrbey a devenit centru cultural. Artiști și intelectuali au trecut pragul proprietății pentru a-și exprima creativitatea.
Istoria Domeniului Stirbey Vodă începe în secolul al XVIII-lea. În 1845, are loc un schimb de moșii între Mănăstirea Radu Vodă și marele vornic Barbu Constantin Știrbey, iar teritoriul de la Buftea-Flamânzeni intră sub stăpânirea acestuia.
Actualul palat care se află pe Domeniul Știrbey a fost construit de către Alexandru Știrbey în 1864, fiind situat în mijlocul unor arbori seculari. A urmat construirea capelei Sfânta Treime, abordând un stil eclectic după proiectul arhitectului austriac baron Theophil von Hansen, cu altar și gropniță. Aici se găsesc mormintele domnitorului Barbu Dimitrie Stirbey Voievod, al prințului Barbu Alexandru Stirbey și ale rudelor acestora.
Regina Maria se numără printre vizitatorii proprietății. Locul preferat al acesteia era Capela Sfânta Treime. Și Martha Bibescu venea pe Domeniul Știrbey pentru a se ruga.
În 1916, în timpul Primului Război Mondial, Regina Maria alături de cinci dintre cei șase copii ai săi s-au refugiat în această locație. În 1917, proprietatea a devenit reședința Mareșalul August von Mackensen, comandantul armatelor germane din România și Bulgaria.
Castelul de apă a fost realizat în anii 1920, după proiectele arhitectului Anghel Saligny, pentru înmagazinarea apei necesare domeniului familiei Știrbey și a fabricilor adiacente (Fabrica de Conserve, Fabrica de Vata, Moara). Tot la Palatul Știrbey de la Buftea, Hrusciov a semnat în 1964 documentele legate de retragerea trupelor sovietice de pe teritoriul României.
Principalele atracții ale Domeniului Știrbey sunt parcul și grădinile din jurul Palatului. Aici, vizitatorii au ocazia de a se plimba prin grădini pline de verdeață și pe alei liniștite.