Antena Căutare

Cum să tratezi eczemele care apar în sezonul rece

Iarna, una dintre problemele cu care se poate confrunta pielea noastră este eczema.

femeie cu maieu galben si eczema pe gat
Iarna, una dintre problemele cu care se poate confrunta pielea noastră este eczema. Iată ce reprezintă această afecțiune dermatologică, cum să o previi și cum să o tratezi în cazul în care ajungi să te confrunți cu ea. | Shutterstock

Iată ce reprezintă această afecțiune dermatologică, cum să o previi și cum să o tratezi în cazul în care ajungi să te confrunți cu ea.

Ce sunt eczemele. Tipuri de astfel de afecțiuni dermatologice

Eczemele reprezintă o categorie destul de largă de afecțiuni dermatologice, iar ca principale simptome sunt roșeața și mâncărimea sau pruritul. Inflamația pielii poate fi acută sau cronică.

Ea poate afecta persoane de orice gen și de orice vârstă, însă unele persoane sunt mai predispuse să facă această afecțiune pentru că se nasc cu o astfel de sensibilitate. Cea mai frecventă dintre tipurile de eczeme, indiferent de vârstă, este dermatita atopică, urmată de eczema de contact/alergică. Aceasta din urmă afectează de asemenea pe oricine și care poate apărea, de pildă, dacă luăm contact cu o serie de produse uzuale, cum ar fi diverse soluții de curățat.

Ca să fim în siguranță deplină, orice tip de eczemă trebuie tratat doar la indicațiile unui medic specialist, în niciun caz de capul nostru.

Cum să tratezi eczemele care apar în sezonul rece

Iarna, eczemele se pot caracteriza prin piele foarte uscată și iritată și prin mâncărimi sau usturimi foarte neplăcute. Și buzele crapă foarte ușor în perioada iernii, nu doar pielea, așa că trebuie să le acordăm o îngrijire extrem de riguroasă. Cremele grase pentru piele, un balsam de buze sau un ruj foarte gras, aplicate de mai multe ori pe zi, ne pot ajuta.

Așadar, un sfat pe care îl oferă dermatologii este să înlocuim produsele cosmetice de vară cu produse cosmetice grase, pe bază de uleiuri. Aici, se pot încadra fondurile de ten, dar și loțiunile demachiante. Tonicul, de exemplu, îl putem înlocui cu un demachiant gras.

Hidratarea este la fel de importantă. Așa cum ne hidratăm vara, trebuie să ne hidratăm intern și iarna. Chiar dacă ne dorim mult de tot o baie fierbinte sau un duș fierbinte în momentul în care intrăm în casă zgribuliți, ar fi bine să optăm pentru o apă mai degrabă călâie sau caldă.

Totodată, trebuie să aplicăm cremele cu factor de protecție solară (SPF) la fel de des cum o facem și vara, adică în fiecare zi și nu în ultimul rând, trebuie să purtăm îmbrăcăminte adecvată. În cazul în care hainele ni s-au umezit din cauza ninsorii, trebuie să le schimbăm imediat cu unele uscate pentru că gerul și umezeala sunt considerați veritabili „inamici” ai pielii.

Cum previi căderea părului în anotimpul rece. Sfaturi utile... Trucuri de detoxifiere a corpului și mintii după Sărbători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x