Antena Căutare

Simona își dorește să facă actorie la fel de bine ca Denis Hanganu, din „Sacrificiul”, după ce a stat singură în spital, peste șase luni! „La alți copii veneau părinții”

Totul este posibil. La asta se gândeşte Simona, o fetiță de 12 ani, în fiecare seară, înainte de culcare. După ce a fost operată de scolioză şi sinostoză şi a renunţat la visul unei şcoli militare, acum vrea să facă actorie la fel ca Denis Hanganu. Deocamdată, joacă rolul vieţii ei. O dramă.

Casa în care Simona locuieşte împreună cu familia este un fost CAP, iar părinţii abia se descurcă să facă rost de lemne pentru foc. Simona speră să joace şi într-un film mai vesel, dacă Moş Crăciun va face o minune anul acesta.

Pentru că nu poate vedea marea decât o singură dată pe an, Simona o păstrează în suflet şi într-o fotografie. Până anul viitor când, poate, părinţii îşi vor mai permite să facă o dată drumul până la Constanţa. Deşi locuiesc la o aruncătură de băţ, la numai 50 de kilometri.

Până anul viitor, poate, Simona va avea şi propriul ei aparat foto. Ca să adune cât mai multe amintiri de colecţie.

„Primăvara aș fotografia florile, ghioceii, lalelele, florile în general sau o grădină plină de flori, vara aș fotografia soarele și razele lui care cad printre frunze, toamna aș fotografia pomii, animalele, fructele, legumele, iar iarna la plajă aș putea fotografia gheața care stă pe stabilopozi sau marea agitată”, își închipuie Simona.

I-ar plăcea să meargă și la munte, unde nu a ajuns niciodată. Mai exact, i-ar plăcea să viziteze Castelul Bran sau un alt loc cu „un peisaj frumos”, pe care să îl poată fotografia cu drag.

În imaginaţia Simonei, există deja un album minunat cu aceste fotografii. În realitate, nu e decât una singură. Şi aceea alb negru. E imaginea ei, întinsă pe un pat de spital, la Sanatoriul din Mangalia, unde a stat internată șase luni cu diagnosticul de tuberculoză osoasă. Un diagnostic greşit. Abia în urmă cu două luni a aflat că are, de fapt, sinostoză, o deformaţie a piciorului, şi cu ajutorul fundaţiei Mereu Aproape a şi fost operată în Bucureşti. Dar imaginea suferinţei pe acel pat de spital e greu de şters din mintea fetiţei de 12 ani.

„A fost greu să stau departe de familie și să mă descurc singură pentru că nu era gratuit statul în spital. Vorbeam de foarte multe ori, pentru că așa mi se părea că e mai aproape de mine. Mai erau copii acolo, dar la ei veneau foarte des. Erau părinți care stăteau acolo și câte o lună-două cu ei, pentru că își permiteau”, a povestit Simona.

Mama Simonei își încuraja fiica de la sute de kilometri distanţă. Şi îi spunea să fie puternică, să aibă răbdare. Că trei săptămâni trec repede, şi va veni la ea.

„Îi spuneam tot timpul tu când te culci seara şi te rogi la icoană la Doamne Doamne, să nu te rogi doamne dă-mi mâine bani, dă-mi averi, ci Doamne dă-ne sănătate şi atât”, a povestit și Lăcrămioara Ghiocel, mama Simonei.

Cu acest gând adormea Simoma, în fiecare seară. Mai ales în Ajun de sărbători.

„Practic durerile erau, da treceau foarte repede, erau copii mici, ne jucam ne distram, mai greu a fost când venea Crăciunul. Se decora, te uitai pe geam și vedeai numai copii fericiti cu părinții, mergeau la magazine…

Eu știam că stăteam acolo ca să mă fac bine. dar nu eram aproape de familie și vorbeam la telefon și-mi povesteau că fac bradul sau că se pregăteau să vină Moș Crăciun la fratele meu”, a mai povestit Simona.

Moș Crăciun venea şi la ea, dar mai târziu. Sau deloc. Simona nu are fotografii lângă bradul împodobit. Şi nici scrisori nu i-a trimis lui Moş Crăciun.

„Dar eu nu am ştiut că copilul meu are dorinţe în sufletul ei ca orice copil pentru că tot timpul eram atentă să fie sănătoşi. Cum eşti? Cum te simţi? Cum aşa? Am înţeles că şi-ar dori un telefon… În zilele noastre toţi au. I-am zis aşteaptă, nu se poate, vine iarna, a trebuit să ne mai strângem şi noi un pic că acuma nu trebuie să dăm cu banii pe telefoane”, a mai spus mama fetiței.

Grija lor cea mai mare este că nu vor avea lemne de foc, la iarnă. Familia Ghiocel locuiește în două camere mici, într-un fost CAP. Casa e doar un vis şi un proiect oprit brusc atunci când s-a îmbolnăvit Simona.

„Soţul a făcut aici în faţă să rămână camera nostră şi aici să rămână camera băiatului şi acolo camera ei, şi-a dorit mereu camera aia să fie a ei. Aşa iar acolo la intrare a zis o mică baie şi acolo un hol cu un aragaz ceva pentru mine să facem pentru noi să putem să gătim pentru noi, dar dacă toate s-au stopat…”, a mai povestit mama Simonei.

„Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu şi dimineaţa şi seara ca mi-am văzut copiii sănătoşi şi nu mă încălzea cu nimic că îmi puneam marmură pe jos în casă sau în baie sau ce făceam şi copiii mei erau într-o stare care pe zi ce trecea ei erau în jos, nu!”, mai spus femeia.

Simona a fost cea care și-a încurajat mereu părinţii. Iar acum, vrea să le demostreze pe deplin asta. Să îi facă fericiţi şi mândri de ea. Visul ei e să ajungă actriţă, să joace numai în comedii. Iar ce-a trăit cu adevărat să rămână doar un film trist în care ea a jucat rolul vieţii sale.

„Dacă sunt tristă trebuie să arăt că sunt fericită, și atunci mă bucur și eu pe interior că pot să transmit mai departe bucuria mea chiar dacă nu este cea reală și mă simț și eu mai bine totodată. Mă uităm la televizor și vedeam actori filme și îmi plăceau că transmiteau emoții speciale și spuneau lucrurilor pe nume, iar apoi povesteau viață lor reală și mi se păreau wow pentru că ei erau o persoană și apoi erau altă persoană.

Îmi place de Denis Hanganu, că în Sacrificiul îl crezi pe bune, se vede că nu se preface și chiar crede în ce zice și ce face. E foarte natural și are emoții. Mi-ar plăcea să fiu ca el. E un mare actor și e cunoscut. Când voi vi actriță, mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu Denis. Să-mi spună de unde a pornit el, să facem schimb de experiență ar fi foarte drăguț. Sau cu Carmen Tănase ar fi foarte frumos. Este o actriță foarte mare și din câte am înțeles din interviurile ei de la telezivor a descoperit pasiunea asta destul de târziu la 40 de ani”, a mai spus Simona.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Monica Anghel şi Dorian Popa s-au alãturat campaniei Ajut Eu!... AjutEu! Copilărie fără scrisori către Moș Crăciun! Simona Ghiocel a fost operată de scolioză şi sinostoză. Fetița își do...

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe...
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022. Fecioarele vor întâmpina greutăți astăzi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022 spune că Fecioarele ar trebui să se mai odihnească....
Ultimele știri
x