Chefi fără limite, 14 martie 2022. Cine a câștigat probele și ce avantaje au obținut echipele în prima zi din Serres
După ce au trecut prin trei probe de foc în prima zi petrecută în Serres, Irina Fodor a anunțat cine a câștigat avantajele puse în joc.
Publicat: Luni, 14 Martie 2022, 22:05 | Actualizat: Luni, 14 Martie 2022, 22:21Prima zi petrecută de chefi și de concurenți în Serres (Grecia) a adus trei probe dificile, cu avantaje pe măsură, ce pot schimba radical deznodământul probei de gătit.
La finalul celor trei provocări, Irina Fodor a dezvăluit cine a câștigat probele și, implicit, cele trei avantaje puse la bătaie în acest stage de la Chefi fără limite.
Cine a câștigat cele trei probe de avantaj din Serres și ce a anunțat Irina Fodor, la Chefi fără limite
Când și proba de lapte a ajuns la final, concurenții au plecat spre punctul de întâlnire unde îi aștepta Irina Fodor, pentru a afla cine a câștigat avantajele puse în joc în prima zi petecută în Serres.
„Am nevoie să stau un pic, să mă opresc, fiindcă am alergat foarte mult”, a zis Florin Dumitrescu obosit, în timp ce se așeza pe pământ.
Pe aceeași temăCu emoții uriașe, fiecare dintre cele trei echipe conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au așteptat cu sufletul la gură verdictul.
Surpriza a fost mare atunci când Irina Fodor a anunțat că echipa albastră a câștigat proba cârnatului, lucru ce aduce și un avantaj pe măsură: posibilitatea de-a alege niște ingrediente obligatorii pentru fiecare dintre celelalte echipe.
Proba de orez, în schimb, a fost câștigată de echipa mov. Becky și Carmen s-au mișcat rapid și eficient, motiv pentru care Cătălin Scărlătescu a primit astfel un avantaj pe măsură: doar echipa mov are voie să guste din preparatul gătit la probă.
„Dar mai avem un avantaj de oferit!”, a anunțat Irina Fodor.
Acesta a fost momentul în care s-a aflat cine a reușit să obțină cele mai multe produse la schimb pentru sticle cu lapte de bivoliță. Cătălin Scărlătescu și Tanya au reușit să facă rost doar de două produse, Sorin Bontea și Francisc au venit cu un sac plin de tot felul de bunătăți. Cei doi au reușit să adune 14 produse, însă marele câștigător a fost Florin Dumitrescu. Ajutat de Vlad (Sushi), acesta a strâns în pungă de delicatese.
„Se pare că a găsit un magazin, un fel de autoservire pentru el, unde a lăsat lada cu lapte și a luat ce produse a vrut el!”, a dezvăluit Sorin Bontea, realizând că nu el este cel care va câștiga proba aceasta.
„Și acum, surpriză! Bivol mi-ați cerut, bivol am adus!”, a zis Florin Dumitrescu, în timp ce scotea mândru capul de bivol din pungă.
Pe aceeași temă„L-am făcut faimos. Este trofeul nostru. Am câștigat două misiuni din trei, sperăm să ne țină norocul și la gătit”, a mai zis liderul echipei albastre, încântat de faptul că, la această probă câștigată, avantajul aduce un ajutor importanat la gătit din partea chefului local.
Ce a urmat? Află totul urmărind clipul video de mai sus din ediția 10 a show-ului Chefi fără limite de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.