Chefi fără limite, episodul 13 din 21 martie 2022. Prima zi la Meteora a adus probe de foc și avantaje pe măsură. Cine a câștigat
În prima zi petrecută la Meteora, în cel de-al cincilea stage din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1, concurenții din cele trei echipe s-au întrecut la probe pentru avantaje și, la final, au aflat cine a câștigat imunitatea individuală. Irina Fodor i-a surprins pe toți cu o veste neașteptată, în ediția 13 din data de 21 martie 2022.
Autor: Ana Ivan Publicat: Luni, 21 Martie 2022, 23:40 | Actualizat: Marti, 22 Martie 2022, 11:32De data aceasta, ziua a început în forță pentru cele trei echipe conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. În edițai 13 a emisiunii Chefi fără limite, concurenții au ajuns în cea de-a cincea etapă a competiției.
Așa cum ne-am obișnuit deja, prima zi dintr-un stage aduce probe pentru avantaje și o imunitate individuală. De data aceasta însă, Irina Fodor a anunțat și un avantaj surpriză, ce i-a uimit pe chefi.
Ce s-a întâmplat în episodul 13 din 21 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Apoi, Irina Fodor a împărțit meniurile și concurenții au aflat ce au de făcut în prima lor zi petrecută la Meteora, în cel de-al cincilea stage de la Chefi fără limite. Iată ce provocări au primit cele trei echipe:
- Proba 1 - Trufe: „Dragii mei, în dimineața asta vă așteaptă o experiență în sânul naturii. Luați-vă câte un însoțitor pentru o plimbare în pădure, unde nu veți alege fragi și nici mure, dar tot veți culege ceva. Cine va obține acest avantaj va avea posibilitatea să încurce celelalte două echipe cu un ingredient nepotrivit”.
- Proba 2 - Litere: „La această probă puteți trimite doi concurenți cu spirit de observație. Chef-ul echipei câștigătoare va avea voie să guste de trei ori în timpul probei de gătit”.
- Proba 3 - Paste: „Câte un singur concurent din fiecare echipă va participa la această probă, dar trebuie să aibă talent la limbi străine și memorie. Echipele care pierd vor avea de gătit câte 10 porții în plus de mâncare”.
Așa cum era de așteptat, surpriza a fost mare, căci nimeni nu se aștepta la asemenea provocări și, desigur, la asemenea mize.
Apoi, după ce au decis ce concurenți trimit la fiecare dintre cele trei probe, chefii au plecat și ei la proba de trufe, acolo unde culesul ciupercilor a fost o misiune mai mult decât dificilă, dar și plină de tot felul de surprize și răsturnări de situație.
„Bine că nu mi-am rupt picioarele pe acolo, că de înțepat m-am înțepat peste tot”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, în timpul probei de cules ciuperci.
La proba de paste, Becky, Iman și Valentina s-au întrecut în dorința de-a câștiga avantajul pus în jos de către Irina Fodor. Fiecare dintre ei a primit câte o lădițe din lemn cu câte douăsprezece borcane în care se aflau tipuri diferite de paste. Misiunea era de-a afla denumirile în limba greacă și de-a le memora.
Între timp, Sorin Bontea și Mexicanu`, Florin Dumitrescu și doamna colonel și Cătălin Scărlătescu și Daniel (Ken) au bătut în lung și în lat o porțiune de pădure, în căutare de ciuperci. Primul care a reușit să adune cinci feluri diferite de ciuperci. Apoi, în a doua etapă a probei, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au descoperit ce au de făcut în lupta pentru avantaj. Surpriza a fost mare atunci când au fost aduși doi câini, căci misiunea era evidentă: culesul trufelor.
„Ne-a alergat câinele ca pe draci! Mamicule, m-a alergat de nu mai pot”, a zis Sorin Bontea.
Cei mai încercați au fost cei de la proba litere. Primărița și Daniela Tănase au luptat pentru echipa albastră, Tanya Povenskaia a alergat alături de Istvan, iar Laura din echipa verde l-a avut drept partener de lucru pe Francisc. Ajunși la o fermă, cei șase concurenți au alergat pe rând printr-un țarc cu porc și au fost nevoiți să caute niște litere aflate pe cozile lor. Apoi, cu literele culese, cele trei echipe au mers în oraș unde au avut misiunea de-a forma un cuvânt ce denumește un preparate grecesc.
Cine a câștigat probele de avantaj în episodul 13 din 21 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
La proba de paste, cel mai bine s-a descurcat Valentina, care a fost mai mult decât încântată de faptul că a reușit în sfârșit să câștige un avantaj pentru echipa sa și să se facă astfel remarcată.
Timpul s-a scurs rapid și iată că a venit momentul ca Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu și concurenții din echipele lor să o revadă pe Irina Fodor. Reveniți la punctul de întâlnire, aceștia au aflat că Valentina aduce pentru echipa verde avantajul de la proba de paste, adică acela de-a găti doar 15 farfurii, spre deosebire de celelalte două echipe, care mai au de pregătit zece în plus fiecare.
Avantajul de la proba de litere a fost câștigat de Cătălin Scărlătescu, așa că acesta a primit șansa de-a gusta de ttrei ori pe timpul probei de gătit.
Și poate că cea mai dificilă probă a fost cea a trufelor, iar avantajul a fost câștigat de echipa albastră.
Apoi, aventura din cel de-al cincilea stage de la Chefi fără limite a continuat cu o probă de gătit extrem de importantă. Marea lovitură a fost faptul că echipa albastră și cea mov trebuie să pregătească fiecare câte 25 de farfurii, în timp ce echipa verde are de făcut doar 15 farfurii.
De data aceasta, pentru a obține imunitatea individuală, cele trei echipe trebuie să pregăteacă un dish inspirat din ingredientele pe care le-au descoperit în prima zi din cel de-al cincilea stage din emisiunea Chefi fără limite. Este vorba despre paste în formă de boabe de orez ceva mai mari, tipuri diferite de ciuperci (și mai ales trufe) și carne de porc. Ca să-i ajute la capitolul inspirație, Irina Fodor a rugat un chef local să pregăteaască o rețetă cu aceste delicii, pentru ca echipele să descopere gustul preferat de greci.
Ce avantaj neașteptat a anunțat Irina Fodor în episodul 13 din 21 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Apoi, după ce au gustat extrem de atent, Florin Dumitrescu a primit o listă de ingrediente din care a trebuit să aleagă unele menite să încurce adversarii. După ce a stat câteva minute pe gânduri, liderul echipei albastre a dat conopida pentru echipa mov și castraveți murați pentru echipa verde.
„Nu că aș vrea să pun mai multă presiune pe voi, dar echipa care câștigă azi mai primește un avantaj față de imunitatea unui concurent ales de chef. Dacă cei care câștigă astăzi vor avea un concurent eliminat în ziua trei și nu au Jokerul, atunci chef-ul care câștigă astăzi și se află în această situație va putea înlocui concurentul eliminat cu un altul tot din echipa lui”, a fost avantajul neașteptat anunțat de Irina Fodor.
„Este unul dintre avantajele care mie nu îmi plac, pentru că îmi e greu să hotărăsc soarta unui om considerând că unul este bun și unul este mai puțin bun”, a fost replica lui Sorin Bontea.
Timp de două minute, fiecare chef a încercat să stabilească ce gătește. Sorin Bontea a mizat pe un risotto din orzo cu ciuperci, vin alb și trufe, cu jumări și castraveți murați pane. Florin Dumitrescu a mizat pe o rețetă de orzo carbonara cu ciuperci și scalopine cu ciuperci. Scărlătescu a ales să facă chiftele și conopidă prăjită.
Apoi, cand s-a dat startul concurenții și-au procurat ingredientele și ustensilele necesare și s-au apucat imediat de treabă. Timpul alocat acestei probe este destul de mic, așa că fiecare minut este extrem de important, mai ales pentru cei din echipa mov și cei din echipa albastră, care au primit „pedeapsa” de-a pregăti fiecare câte 25 de farfurii, în loc de 15, precum cei dinn echipa albastră.
Fiecare a încercat să dea tot ce are mai bun pentru a îndeplini sarcinile cât mai rapid și eficient. Totuși, emoțiile au fost atât de mari încât, în mod inevitabil, greșelile și tensiunile au început să apară. Dacă la verzi și la albaștri au apărut tot felul de neînțelegeri, în echipa mov lucrurile au părut să meargă de minune. Deși sunt puțini concurenți, aceștia au reușit să se coordoneze și să se organizeze foarte bine.
Timpul s-a scurs rapid și farfuriile au fost trimise la degustare, una făcută de români din Grecia. Părintele Iosif, cu parohie pe lânhă Paris, alături de alți români stabiliți în Franța și veniți în pelerinaj aici, au analizat atent fiecare detaliu din farfurii și apoi a venit cel mai tensionat moment: votul!
Apoi, rând pe rând, fiecare jurat a venit alături de Irina Fodor și a votat ce preparat i-a plăcut cel maim ult. Farfuriile au zburat și au adus emoții uriașe pentru concurenți, dar și pentru Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
La un moment dat, chiar dacă lupta părea destul de strânsă, iată că după câteva voturi, unul dintre preparate a început să se detașeze în clasamentul din prima zi din cea de-a cincea etapă de la Chefi fără limite, de la Antena 1.
Cine a câștigat imunitatea individuală în episodul 13 din 21 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Se pare că rețeta de chiftele și conopidă pane a lui Cătălin Scărlătescu a fost cea mai apreciată dintre toate și acest lucru s-a văzut în modul în care au votat românii. Apoi, farfurie fupă farfurie, bucuria a devenit tot mai mare pentru cei mov.
„Doamne, ferească!”, a zis Sorin Bontea, văzând ce se întâmplă la votare.
Și uite așa, de la agonie la extaz, echipa lui Cătălin Scărlătescu a câștigat detașat cu 13 farfurii, un scor de-a dreptul covârșitor.
„Reușește să ne dea rușine, și mie și lui Bontea”, a zis Florin Dumitrescu, supărat de ceea ce s-a întâmplat.
„Cătălin trebuie să ne spună care este concurentul imun. Am avut o fată imună, acum să fie o altă fată imună. Tanya îi e numele”, a zis Cătălin Scărlătescu.
„Chiar dacă așa au stat voturile, cu toții ați gătit minunat. Ne revedem mâine”, a zis Irina Fodor, luându-și la revedere de la cele trei echipe, conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.
Reveniți la cazare, cei din echipa verde și cei din echipa albastră au început să se gândească la cele întâmplate, pentru a vedea ce greșeli au fost. Supărat, Nobo a făcut „intrucție” cu Mexicanu` și cu Valentina, pentru faptul că nu au reușit să se implice mai mult.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în a doua zi petrecută la Meteora, în etapa a cincea a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 locații grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.