Chefi fără limite, episodul 26 din 19 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat. Echipa verde a pierdut-o pe Valentina Cornescu
În ediția 26 a emisiunii Chefi fără limite, o echipă a câștigat imunitatea de grup, în timp ce alte două au intrat la un duel ce s-a încheiat cu un concurent eliminat. Irina Fodor a anunțat despre cine este vorba.
Autor: Ana Ivan Publicat: Marti, 19 Aprilie 2022, 23:30 | Actualizat: Marti, 19 Aprilie 2022, 23:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
A doua zi în Naxos a început în forță pentru cei trei chefi și pentru concurenții rămași în competiția Chefi fără limite. De data aceasta, Irina Fodor a pregătit două probe cu adevărat palpitante. După ce s-a acordat imunitatea de echipă, ceilalți concurenți au intrat la un duel culinar și, la final, s-a aflat cine a fost eliminat în a doua zi petrecută la Naxos, în ediția 26 a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.
Ce s-a întâmplat în episodul 26 din 19 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
„Urmează o zi cu siguranță palpitantă și spun asta pentru că este o zi plină de aventuri noi. Urmează o probă pentru concurenți și o probă pentru chefi. Așa cum v-am spus și data trecută, nu mai există Jokerul, dar asta nu înseamnă că nu a apărut altceva! Nu am să vă spun mai multe, căci tot cu mine o să vă întâlniți la această probă și am să vă spun totul la momentul potrivit. Însă ce pot să vă spun acum este o vorbă, care deși pare clișeică, este cât se poate de adevărată: În orice relație, comunicarea este cheia”, a dezvăluit Irina Fodor, încă de la începutul zilei.
Pe aceeași temăAșa cum era de așteptat, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost extrem de uimiți de cele auzite și au încercat să își dea seama ce surprize le-a pregătit Irina Fodor pentru a doua zi din stage-ul nouă al emisiunii Chefi fără limite. Nici concurenții nu au scăpat cu o doză mai mică de mister!
„Iar acum, dragi concurenți, știu că v-ați obișnuit ca în a doua zi a fiecărei etape să pregătiți un brunch, ca la restaurant. Ei bine, și astăzi trebuie să pregătiți ceva, dar este ceva cu totul diferit. Este momentul în care vă sunt puse sub lupă abilitățile de bucătar într-un tablou mult mai complex. O să aveți pe umăr o responsabilitate uriașă și va trebui să puneți în joc atât talentul de bucătar, cât și creativitatea, rapiditatea, spiritul strategic și cel de anteprenor. Atenție, nu o să fie deloc ușor! La proba asta o să meargă câte trei concurenți din fiecare echipă”, a mai anunțat Irina Fodor, de data asta pentru concurenți.
La echipa mov și la cea albastră, lucrurile au fost simple, căci există în fiecare doar câte trei concurenți. Doar Sorin Bontea a putut alege și el a decis să trimită la această probă pe Nobo, pe Valentina și pe Francisc. Apoi, fiecare chef a ales un bilet cu locația și echipele au primit câte o cutie, ca la brunch.
Concurenții au plecat către restaurantele unde au fost repartizați și acolo au aflat ce misiunea le-a pregătit Irina Fodor pentru cea de-a doua zi din semifinala Chefi fără limite, la Naxos. Când au deschis meniurile și au văzut ce trebuie să facă, toți au fost uimiți.
„Dacă visul vostru este să aveți o tavernnă pe o insulă în Grecia puteți să îl considerați împlinit, cel puțin pentru următoarele câteva ore. Trenbuie să conduceți această tavernă ca și când ar fi afacerea voastră. În acest plic este o sumă de bani cu care va trebui să faceți aprovizionarea, asta după ce, bineînțeles, v-ați făcut meniuri. Apoi trebuie să vă asigurați cât mai mulți clienți pentru că va câștiga proba echipa care a strâns cei mai mulți bani. Trebuie să vă împărțiți sarcinile. Atenție: doi dintre voi trebuie să rămână în permanență împreună. Hotărâți voi cine face piața, cine gătește, cine găsește clienți și cine îi servește. Nu uitați să vă scrieți meniul pe tăbliță, pentru a ademeni clienții! Faceți prețul pentru fiecare produs și treceți-l pe tăbliță. Meniul trebuie să conțină cel puțin 5 preparate! Din bucătăria tavernei nu aveți voie să folosiți decât ulei, sare și piper”, a fost misiunea pregătită de Irina Fodor pentru cele trei echipe.
Cu un buget de 250 de euro și având la dispoziție toată bucătăria tavernei, concurenții au decis cnie merge la cumpărături și au plecat spre magazin.
Nobo și Valentina la cumpărături, la Chefi fără limite
Acolo, cât de repede au putut, au umplut coșurile cu ingredientele notate pe listele lor și au porniti către casele de marcat.
Întorși la taverne, concurenții și-au împărțit sarcinile: unii s-au apucat de scris meniul, alții s-au apucaat de pregătit mesele și de primit turiștii.
Pe aceeași temăTania n-a stat să piardă timpul, ci s-a apucat să convingă clienții să vină la taverna echipei mov. Nobo și Valentina au părut că se descurcă de minune, iar Francisc a și adus primii clienți la taverna echipei verzi. Echipa albastră a mers în bucătărie și a decis să facă mâncarea, ca s-o aibă pregătită înainte de-a primi comenzile. Au ieșit scântei și nu au întârziat să apară discuțiile aprinse între doamna colonel, Iman și primărița.
Între timp, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au mers la barul unde Irina Fodor i-a așteptat cu o surpriză de proporții. Chiar dacă nu luptă pentru un Joker, cei trei primesc șansa de-a se întrece la o probă ce aduce 3 puncte pentru chef-ul de pe primul loc, 2 puncte pentru cel care a ocupat locul doi și un punct pentru locul trei. Punctele îi pot ajuta pe chefi să câștige imunitatea de echipă și să nu participe astfel la proba de gătit a zilei, ce se lasă la final cu un concurent eliminat.
„În cazul care la finalul probelor zilei avem egalitate, atunci câștigătorul acestei probe va primi imunitatea de echipă. Comunicarea este cheia în orice relație și voi va trebui să legați niște prietenii frumoase cu niște doamne de prin părțile locului, care să vă ajute să câștigați această probă. Fiecare dintre voi va avea în echipă câte două doamne. Trebuie să le găsiți aici în zonă și, împreună, veți găti un preparat specific românesc. E păcat să nu le arătăm grecilor puțin din tradițiile noastre culinare. Este vorba despre ciulama cu mămăligă, dragii mei. Și acum vine partea cea mai frumoasă: nu aveți voie să atingeți nimic. Veți găti practic doar cu mâinile lor. Veți avea la dispoziție 70 de minute pentru această probă și cronometrul pornește în momentul în care veți pleca după doamne. Veți fi jurizați de localnici”, a fost vestea neașteptată dată de Irina Fodor.
Cronometrul a pornit și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au început să alerge pe străzile din Naxos pentru a le căuta pe doamnele cu pricina. Nu a durat mult și au reușit, așa că au pornit înapoi la locul de întâlnire, unde s-au și apucat de gătit.
Istavan la Chefi fără limite
Între timp, treburile s-au complicat destul de mult la tavernele unde au gătit cele trei echipe de concurenți. Clienții au început să vină, comenzile au început să curgă și, la un moment dat, emoțiile și stresul au atins cote maxime. Au fost și situații neprevăzute, precum atunci când clienții germani au anunțat că ei nu vor plăti pentru masă, fiindcă la ei în țară atunci când faci o invitație sau când te afli într-o emisiune, invitații nu plătesc nimic. Supărați, Francisc, Nobo și Valentina au încercat să discute cu oamenii, dar nu a fost chip să se înțeleagă, așa că au fost nevoiți să accepte că unele farfurii nu au fost plătite.
În echipa albastră, doamna colonel cu greu a reușit să își țină în frâu nervii, așa că la un moment dat, Iman s-a enervat atât de tare încât a țipat la ea. Bucătăria celor albaștri a devenit parcă un adevărat ring de replici tăioase și priviri acide, totul în timp ce clienții au așteptat afară după comenzi.
Între timp, treburile nu au fost ușoare nici pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Nu a fost ușor să dea indicații de gătit pentru doamnele din Grecia, dar dorința de-a acumula puncte i-ar făcut să dea tot ce au avut mai bun, în goana după victorie. Când ciulamaua și mămăliga au fost gata, acestea au fost montate pe farfurii și mâncarea a fost trimisă la degustare. Rămâne de văzut ce chef s-a descurcat cel mai bine, dar și ce concurent a fost eliminat de la Chefi fără limite.
Bontea și Dumitrescu la Chefi fără limite
Agitația a continuat la mesele din cele trei taverne. Farfuriile au venit una după alta, oamenii au plătit și banii s-au strâns. La un moment dat, ca să adune mai mult la câștiguri, Nobo l-a trimis pe Francisc să plece cu tava pe plajă și să vândă acolo porții de mâncare.
La finalul acestei aventuri din cea de-a doua zi petrecută la Naxos, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, dar și concurenții din echipele lor s-au întâlnit cu Irina Fodor, pentru a afla deznodământul. Înainte însă a fost momentul tensionat al urnelor!
„Nu-mi este ușor, dar nici nu am ce să fac”, a zis Sorin Bontea.
„Ce a fost mai greu pentru voi s-a terminat. Acum îi chemăm pe concurenți”, a dezvăluit Irina Fodor, în timp ce în platou și-au făcut apariția echipele.
Ce echipă a câștigat imunitatea în episodul 26 din 19 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
Emoțiile au fost mari și s-au împărtășit păreri și experiențe, apoi s-au pus pe masă portofelele cu banii câștigați. Verzii au câștigat 96,80 de euro, cei din echipa albastră au adunat 273,5 de euro, în timp ce movii au avut în portofel 240 de euro.
„Drăguților, nu am terminat încă!”, a fost vestea complet neașteptată dată de Irina Fodor, care i-a prezentat astfel pe cei doi chefi deveniți jurați sub acoperire, care au venit în calitate de clienți la taverne și au degustat mâncărurile din meniu.
„Bacșișul lor poate face diferența, fiindcă sunt oameni cu dare de mână”, a zis prezentatoarea emisiunii Chefi fără limite.
Cei doi au explicat ce anume le-a plăcut și ce anume nu le-a plăcut atât la mâncare, cât și la atmosferă sau modul de servire. Cei o sută de euro au mers la echipa albastră. Astfel, echipa albastră a luat 3 puncte, movii două puncte, iar echipa verde nu a luat nimic. Apoi, Irina Fodor a dezvăluit punctajele pentru proba chefilor. Cea mai bună ciulama a fost cea pregătită de Dumitrescu, așa că, în ziua a doua din Naxos, cei albaștri au primit imunitatea de grup, deci scapă așadar de proba de gătit ce se termină cu vestea unui concurent eliminat.
„Astăzi gătim cu unul dintre cele mai importante ingrediente din Naxos. Gătim cu cartofi”, a fost vestea neașteptată dată de Irina Fodor.
„Cartoful din Naxos lovește din nou!”, a zis Nobo, auzind despre ce probă este vorba.
După ce s-au sfătuit cu privire la ceea ce vor găti, cronometrul a pornit și toată lumea s-a apucat de gătit. Între timp, Florin Dumitrescu și concurenții din echipa sa s-au răsfățat la o cofetărie, degustând tot felul de delicii cu ciocolată. Cătălin Scărlătescu a mizat pe o supă cremă, în timp ce Sorin Bontea a dat concurenților săi libertatea de-a găti un desert pe bază de cartofi.
S-a lăsat cu certuri aprinse, cu greșeli, cu situații limită și cu doi chefi extrem de nervoși, care au țipat parcă întruna. Timpul s-a scurs rapid și farfuriile au fost trimise la degustare. Jurații au analizat atent ingredientele folosite, prezentarea și gustul. Totuși, rămâne de văzut cine s-a descurcat cel mai bine.
„Echipa verde s-a dus așa, în niște avioane... Cred că echipa lui Scărlătescu are șanse foarte mari astăzi”, a fost de părere Florin Dumitrescu, după ce a gustat mâncărurile.
Apoi, rând pe rând, jurații și-au făcut apariția și au început să arunce farfuriile, votând astfel ce preparat le-a plăcut cel mai mult. Surpriza a fost mare că, deși echipa verde a făcut un desert neobișnuit, acesta a primit destul de multe puncte și a condus clasamentul până într-un anumit punct. Emoțiile au fost mari și toți au urmărit cu sufletul la gură rezultatul. Totuși, la un moment dat, s-a făcut egalitate între concurenți și ultima farfurie a fost cea care a făcut diferența. De data aceasta, în a doua zi din semifinala Chefi fără limite, proba de gătit a fost câștigată de cei din echipa mov.
Ce concurent a fost eliminat în episodul 26 din 19 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
Acesta a fost momentul în care echipa verde și-a dat seama că va avea un concurent eliminat, în ziua a doua din Naxos.
Apoi a venit momentul ca Irina Fodor să spargă ulciorul și să dezvăluie ce concurent a fost eliminat de la Chefi fără limite. Astfel, echipa verde a pierdut-o pe Valentina și a rămas cu doar patru concurenți.
Rămâne de văzut ce surprize va aduce a treia zi din semifinala Chefi fără limite, ce are loc la Naxos.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.