- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prima zi în Naxos a început în forță pentru cei trei chefi și pentru concurenții rămași în competiția Chefi fără limite. Suntem în semifinală, așa că provocările au fost pe măsură.
Încă de la primele ore ale dimineții, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, alături de echipele lor, au așteptat cu sufletul la gură să vadă ce urmează să se întâmple în semifinală.
Ce s-a întâmplat în episodul 25 din 18 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
„Sunt convinsă că aveți emoții, sunt convinsă că simțiți că se schimbă lucruri, că suntem într-o etapă importantă. Dar ceea ce vreau să realizați este că sunteți extraordinari și vreau să vă aplaud”, a fost vestea cu care a început Irina Fodor prima zi
„E foarte bine că am rămas în patru, în atâtea locații, în atâtea probe de gătit, pentru că ne-am sudat, am început să ne înțelegem. Și ai mei au început să înțeleagă ceea ce îmi doresc eu de la la viața lor ca să câștigăm”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu.
„Având trei oameni trebuie să vedem exact cum vom funcționa în aceste trei zile pentru că, dacă nu suntem în formă, în Atena voi merge singur, și nu vreau asta”, a zis Florin Dumitrescu.
„Acum cred că se va dezlănțui în fiecare dintre noi spiritul de competiție mult mai puternic decât până acum. Cred că scopul scuză mijloacele”, a fost de părere Florin Dumitrescu, după ce a auzit ce surprize aduce prima zi din Naxos.
Chefii și concurenții la Chefi fără limite
„Echipa care strânge cele mai multe puncte nu va intra în proba de gătit a zilei, celelalte două însă se vor lupta la sânge, căci echipa învinsă va pierde un om. Decizia eliminării va fi luată de chef-ul fiecărei echipe. Îmi pare rău, dar este semifinala. Știți foarte bine în ce etapă ne aflăm. Știu că v-ați atașat de ei, dar voi rămâneți liderii acestei echipe. Cred că v-am dat o temă de gândire și cred că aveți destule presiune pe voi ca să vă motiveze”, a mai zis Irina Fodor, spre marea surpriză a tuturor.
„Asta este situația în care nu-mi place să fiu, să decid soarta unui om. Sper să decid cât mai corect, o să iau în calcul toată evoluția din acest concurs”, a completat Sorin Bontea.
- „Proba 1 – Cartofi. Are o mare valoare în obținerea imunității de diseară. Echipa care va câștiga obține 3 puncte. Echipe de pe locul doi primește două puncte, iar pierzătorii nu primesc nimic. Este o probă care vă va pune la încercare atât tehnica de gătit, cât și aptitudinele de aventurier. Așa că aveți grijă pe cine alegeți să vă însoțească. În afară de puncte, am de oferit câștigătorului un avantaj surpriză în cazul în care va participa la proba de gătit de diseară. Dacă echipa se salvează și nu participă la proba de diseară, atunci avantajul trece la echipa de diseară.
- Proba 2 – La această probă se pot câștiga 2 puncte pentru echipa de pe locul întâi și un punct pentru echipa de pe locul doi. Trebuie să trimiteți un concurent isteț, plăcut și sociabil.
- Proba 3 – La această probă se pot câștige 3 puncte pentru echipa de pe locul întâi și două puncte pentru echipa de pe locul al doilea. Concurentul pe care îl trimiți trebuie să fie unul dintre cei mai puternici pe care îi aveți, pentru că proba necesită aptitudini de patiser, spirit competitiv, atenție și perspicacitate. În caz de egalitate, echipa care a câștigat prima proba câștigă”, au fost cele trei probe anunțate de îndrăgita prezentatoare a emisiunii Chefi fără limite.
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au stat și au analizat atent cerințele pentru cele trei probe și apoi au decis ce concurenți aleg pentru fiecare misiune în parte. Și fiindcăe ste vorba despre semifinala Chefi fără limite, orice probă este deosebit de importantă.
Ajunși la prima probă, chefii și cei trei concurenți au descoperit faptul că vor primi o hartă și o camionetă și vor avea misiunea ca, timp de 30 de minute, să găsească și să care cât mai mulți saci. Apoi, în a doua parte, chefii și concurenții trebuie să se apuce de sortat, de tăiat și de gătit cartofi după modelul dat.
Cronometrul a pornit și Cătălin Scărlătescu cu Istvan, Florin Dumitrescu alături de Iman și Sorin Bontea alături de Nobo s-au apucat de alergat pe drumurile indicate de hartă, în căutarea sacilor de cartofi. Miza e mare, căci cine câștigă această probă dificilă, ce implică nu doar forță fizică, ci și pricepere în materie de gătit, primește imunitatea și scapă de proba de gătit de diseară. Gâfâind și sleiți de puteri, chefii și concurenții au încercat să își depășească limitele și să ignore oboseala.
Nobo și Sorin Bontea, la Chefi fără limite
Între timp, Laura din echipa verde, primărița din echipa albastră și Daniel (Ken) din echipa mov au ajuns la proba a doua, ce aduce drept sarcină pregătirea unei rețete de portokalopita cu un lichior de citron, specific insulei Naxos. Practric, fiecare concurent a primit poza unei doamne și au pornit s-o caute. După ce au reușit s-o găsească, cei trei au primit fiecare câte un coș cu ingrediente, dar și cu indicații de gătit.
La proba a treia, cea de brânzeturi, doamna colonel, Becky și Francisc au avut parte de o surpriză de zile mari atunci când au descoperit faptul că trebuie să realizeze forme de brânză. Primul care termină etapa își alege 3 tipuri de brânză din cele 9 prezente pe masă. Textura moale a brânzei a făcut sarcina să fie una dificilă. Prima a fost Becky, urmată apoi de doamna colonel și de Francisc Șandor. La etapa a doua, cei trei concurenți și-au ales tipuri de brânză și au pornit pe străzile din Naxos, ca să descopere ce nume poartă cele trei brânzeturi pe care și le-au ales, dar și informații despre ele.
Dincolo, Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, alături de concurenții lor, s-au „distrat” la cules cartofii care au mers extrem de rapid pe banda de sortare. La un moment dat, liderul echipei mov a și căzut, spre deliciul celor din jur. Apoi a venit momentul sortării cartofilor și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au aflat câți tuberculi au fost buni și câți au fost cu defecte. Apoi, cei trei chefi și concurenții lor s-au chinuit să taie cartofii după forma impusă.
Apoi, la finalul celor trei probe, chefii s-au întâlnit cu Irina Fodor, pentru a afla ce urmează, în prima zi petrecută la Naxos, în cel de-al nouălea stage de la Chefi fără limite.
„Dragii mei, urmează un moment foarte greu, știu că vreți să îl evitați, dar, de această dată, trebuie să vă asumați niște lucruri. Sunteți cu aceste echipe de aproape două luni, îi cunoașteți ca pe prietenii voștri cei mai buni. Știu că îi iubiți, dar știu și că vă doriți trofeul”, a fost vestea dată de îndrăgita prezentatoare.
Ce echipă a câștigat imunitatea în episodul 25 din 18 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
Apoi, fiecare chef a primit câte un ulcior, în care a fost nevoit să introducă un bilet cu numele concurentului pe care nu îl văd în finală și care, așadar, nu le poate aduce trofeul cel mare. Apoi, biletele au fost introduse în vase și acestea au mers la Irina Fodor, care a anunțat că unul din ele se va sparge la finalul ediției 25 a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.
Unul dintre cele mai tensionate momente a fost acela în care s-a aflat câte puncte a obținut fiecare echipă. La proba cartofilor tăiați în formă de acordeon, echipa mov a făcut 25 de bucăți, echpa albastră 39, iar echipa verde a realizat 43 de cartofi tăiați în formă de acordeon. Echipa albastră însă nu a respectat cerința de-a curăța tuberculii bine, așa că pe locul doi s-au clasat cei din echipa mov și ultimii au fost cei albaștri. La proba cu brânza, toți au obținut același punctaj. La proba portokalopita, cel mai bine s-a descurcat Laura de la echipa verde.
Astfel, judecând după punctajele obținute, echipa verde a lui Sorin Bontea a scăpat de gătit, câștigând imunitatea!
Apoi, Irina Fodor a anunțat ce a pregătit pentru mai departe, pentru prima zi petrecută la Naxos. Echipa mov, fiindcă s-a clasat pe locul doi, are avantajul de-a putea bloca două ingrediente din echipa adverse, în cadrul probei de gătit. De data aceasta, concurenții din cele două echipe nu primesc o rețetă de la un chef local, ci un ingredient: carne de iepure. Practic, cei albaștri și cei mov trebuie să pregătească o rețetă cât mai gustoasă și mai aspectuoasă, în care iepurele să fie vedeta din farfurie.
Florin Dumitrescu a ales să facă iepure cu sos de rodie și piure de cartofi, în timp ce Cătălin Scărlătescu a mizat pe o rețetă de tocăniță. Totuși, atunci când Cătălin a blocat cartofii și untul pentru adversari, planurile lui Florin au cam fost date peste cap.
Totuși, dorința de-a ajunge în finală i-a făcut pe cei din echipa albastră să se apuce imediat de gătit, chiar și fără unt și cartofi. Și de data aceasta, concurenții au avut la dispoziție șaizeci de minute pentru gătit. Toți au avut în minte faptul că, la final, un concurent este eliminat de la Chefi fără limite.
Ce concurent a fost eliminat în episodul 25 din 18 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
Emoțiile au fost mari și nu au lipsit momentele în care concurenții s-au rănit, au făcut greșeli sau au pierdut noțiunea timpului, dar nici clipele în care Florin Dumitrescu sau Cătălin Scărlătescu s-au enervat. La final, când farfuriile au fost gata, acestea au fost trimise la degustare și fiecare a sperat că va obține cele mai multe puncte.
Apoi, rând pe rând, jurații acestei ediții au venit alături de Irina Fodor și au spart farfuriile, exprimându-și astfel votul pentru echipa a cărei farfurie a impresionat cel mai mult. Inițial, cei mov au condus detașat, dar apoi s-a întâmplat ceva complet neașteptat și clasamentul i-a pus fruntași pe cei albaștri.
Văzând că a pierdut victoria la doar un vot distanță, Cătălin Scărlătescu s-a supărat, fiindcă a înțeles ce urmează să se întâmple.
Irina Fodor a spart apoi ulciorul și a dezvăluit numele concurentului eliminat: Becky. Astfel, în ediția 25 a emisiunii Chefi fără limite, adică în prima zi din etapa nouă, Cătălin Scărlătescu o pierde pe Rebecca Bumputu, iar echipa sa rămâne astfel cu doar trei concurenți: Istvan, Daniel (Ken) și Tanya Povenskaia.
Rămâne de văzut ce surprize va aduce cea de-a doua zi la Naxos, în semifinala emisiunii Chefi fără limite. După spusele Irinei Fodor, un alt concurent va fi eliminat.
„Pregătiți-vă și sufletește și fizic pentru mâine. Odihniți-vă”, a zis Irina Fodor la final.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Chefi fără limite, 18 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă. Ce anunț neașteptat a făcut Irina Fodor... Prima reacție a lui Becky (Rebecca Bumputu), după ce a fost eliminată de la Chefi fără limite, în semifinală...