Antena

Chefi fără limite, episodul 27 din 20 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat și cine a ajuns în finală

Aventura din Naxos s-a terminat cu un deznodământ complet neașteptat. Am avut parte de probe palpitante și, la final, s-a aflat ce concurent a fost eliminat și cine a reușit să ajungă în finala Chefi fără limite, de la Antena 1.

Autor: Ana Ivan Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2022, 23:30 | Actualizat: Miercuri, 20 Aprilie 2022, 23:41
Galerie de imagini
În ultima zi petrecută la Naxos, Un concurent a fost eliminat și s-a aflat cine a ajuns în finala Chefi fără limite
Antena 1

A treia zi din Naxos a început în forță încă de la primele ore ale dimineții. Echipa verde, cea albastră și cea mov s-au întâlnit cu Irina Fodor la bancul de lucru și au așteptat să descopere ce probe îi așteaptă. La finalul zilei, un alt concurent este eliminat și se află cine ajunge în finala Chefi fără limite.

Ce s-a întâmplat în episodul 27 din 20 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos

„Bună dimineața, dragii mei. Astăzi veți avea două probe. Pentru prima rămânem cu toții aici, pentru a doua, chefii trebuie să aleagă un concurent alături de care să lupte. Acest concurent trebuie să fie puternic și destoinic. Am să vă rog să îmi spuneți acum cine vrea să vă însoțească la misiune”, a dezvăluit Irina Fodor.

Cătălin Scărlătescu l-a ales pe Daniel (Ken), Florin Dumitrescu a ales să meargă cu primărița, iar Sorin Bontea a mizat pe abilitățile lui Francisc.

„Ceva nu e în regulă, îți spun eu!”, a zis Sorin Bontea, gândindu-se la faptul că ultima zi la Naxos a început într-un mod complet neașteptat. Atât concurenții, cât și chefii, au încercat să ghicească ce misiune trebuie să facă și dacă urmează sau nu o probă de brunch.

„Acesta este momentul în care trebuie să ne întoarcem la prima proba a zilei și, credeți-mă, nu va fi ușor. E cu totul altceva decât v-ați obișnuit. Dar da, este vorba despre gătit, dar și despre alte abilități. Focul este un simbol al progresului, focul este un simbol al gătitului. Focul este un simbol al inventivității, al creației, pentru că în vremurile antice, în polisurile grecești, ardea tot timpul în altar o flacără vie. Era un semn de supunere și de adorație pentru anumite zeități. În anumite nopți, flacăra era purtată din mână în mână prin tot orașul. Acest act ritualic a inspirat și proba noastră de astăzi. Un exercițiu excelent pentru o echipă să își descopere punctele slabe, dar și cele puternice. Este o probă care va pune în evidență talentul concurenților, ca individual, dar și ca parte din echipă. Este vorba despre o ștafetă”, a fost vestea complet neașteptată dată de Irina Fodor în cea de-a treia a semifinalei, de la Naxos.

„Mamă, cum e asta!”, a zis Laura Eremia, surprinsă de provocarea primită.

Pe aceeași temă

„Dacă până acum am crezut că am avut probe demente, ei bine asta le întrece pe toate!”, a mai completat Nobo.

„Veți participa cu toții. Veți rămâne în spatele bancului în șir indian, veți veni la banc pe rând și veți avea câte 3 minute. La fiecare trei minute se schimbă concurentul și la banc va veni alt concurent, iar cel care a fost la banc trece ultimul la coadă. Singurul care stă cu fața la banc este cel care gătește la banc, restul vor sta cu spatele. Nu aveți voie să rostiți niciun cuvând care are legătură cu domeniul culinar”, au fost regulile prezentate de Irina Fodor.

Totuși, concurenții primesc totuși posibilitatea de-a folosi alte cuvinte pentru a da informații sau detalii despre gătit. Proba durează 60 de minute și primul care dă startul este chiar chef-ul echipei. De data aceasta, tema de gătit este una liberă și trebuie făcute 9 farfurii, iar cine câștigă proba primește 4 puncte, al doilea primește 3 puncte, iar ultimul loc primește 2 puncte.

Recomandari A1

Bancurile de lucru din Naxos, la Chefi fără limite

S-a lăsat liniștea. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au mers în recunoaștere la frigider, apoi s-au așezat la bancurile de lucru. Cronometrul a pornit și fiecare s-a năpustit să își ia ingredientele necesare pentru rețetele pe care le-au ales să le facă. Timpul însă a zburat rapid și, după trei minute, locul chefilor a fost luat de primul concurent aaflat în șirul indian al fiecărei echipe.

„5...4...3...2...1...Faceți schimb!”, a anunțat Irina Fodor.

Ajunși la bancul de lucru, concurenții au încercat să își dea seama ce rețetă vrea să pregătească liderul echipei sale și să continuie lucrul. Ceea ce a fost cu adevărat savuros a fost faptul că Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au încercat să dea indicații folosind tot felul de termeni din sport, fotografie sau muzică, totul ca să poată găti cât mai eficient. S-a lăsat cu porecle amuzante, cu ghicitori și tot felul de fraze surprinzătoare. Miza e mare, căci cine câștigă ajunge direct în finala Chefi fără limite și scapă astfel de pericolul de-a avea un concurent eliminat.

„Proba asta m-a terminat psihic”, a zis liderul echipei albastre, atunci când a fost penalizat cu trei minute atunci când doamna colonel a folosit cuvântul „mușchiuleț”. Nici verzii nu au scăpat de pedepse, dar iată totuși că toți au reușit să înțeleagă până la urmă ce rețete au vrut să pregătească Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în a treia zi din semifinala Chefi fără limite, ce a avut loc la Naxos.

Când farfuriile au fost gata, acestea au fost trimise la degustare și Irina Fodor a explicat invitaților care au fost regulile după care s-a gătit de data aceasta, la Naxos.

Pe aceeași temă

Sorin Bontea a ales să facă o rețetă de chiftele cu tocăniță de legume. Totuși, deși a crezut că îl va ajuta să facă ceva simplu, iată totuși că unele dintre chiftele nu erau îndeajuns de bine gătite la interior. Cătălin Scărlătescu a fost mulțumit de pieptul de porc cu cartofi prăjiți și ratatouille de legume, cu brânză. Florin Dumitrescu a mizat pe o farfurie cu cotlete de proc cu dovlecei și vinete la grătar, cu salată de roșii. Chefii s-au tachinat și au încercat să își apere farfuriile pregătite de ei. Totuși, cei care decid sunt jurații.

Între timp, cei trei chefi și cei trei concurenți pe care i-au ales să-i însoțească au pornit către cea de-a doua probă din cea de-a treia zi la Naxos. Suntem în semifinala Chefi fără limite, așa că misiunile nu mai au cum să fie unele ușoare și lipsite de o doză semnificativă de adrenalină. Nu mică a fost surpriza tuturor atunci când și-au dat seama că au ajuns într-un lan de aloe vera, o plantă ce crește perfect în Naxos.

„Dragilor, nu puteam să plecăm din Grecia fără să lucrați un pic și cu aloe vera. Așa că astăzi o să gustați niște aloe vera. După ce veți degusta și veți bea, apoi va trebui să culegeți aloe vera. După asta va trebui să faceți niște fileuri. După aceea trebuie să faceți suc. Câștigă echipa care a făcut cel mai mult suc în 30 de minute”, a fost vestea pe care a dat-o chef Iosif Ștefănescu.

Una dintre marile probleme a fost atunci când chefii și concurenții au fost puși să bea suc de aloe vera. Extrem de vâscos, acesta a fost o adevărată provocare pentru papilele gustative ale chefilor și ale concurenților. După ce au băut tot, cele trei echipe au luat cuțite și au pornit prin lanul de aloe vera, pentru a tăia doar frunzele marcate. Apoi, reveniți la masă, chefii și concurenții s-au apucat de tăiat fileuri și apoi de obținut suc.

„Am asociat totul cu muci și bale. Doamne, ce senzație ciudată”, a zis Florin Dumitrescu, ușor scârbit de textura lipicioasă a plantei.

Pe aceeași temă

Cătălin Scărlătescu și Daniel (Ken) și Florin Dumitrescu și primărița au folosit pisălogul, în timp ce Sorin Bontea și Francisc au folosit făcălețul. Practic, fiecare a încercat să se descurce așa cum a putut mai bine, pentru a putea obține o cantitate cât mai mare de suc. Cronometrul s-a oprit și chef Iosif Ștefănescu a urat tuturor succes.

Apoi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întâlnit cu Irina Fodor, acolo unde au primit noi detalii.

„Ne întâlnim din nou în această formație, pentru a treia și ultima oară. În seara aceasta ne luăm la revedere de la Naxos, cu direcția Atena, direcția finală, direcția trofeu! Dar până la trofeu trebuie să aduc aici altceva: niște urne de care vă e frică, dar care vă pot duce în finală. Doar voi vă cunoașteți concurenții și doar voi știți la cine puteți renunța. Cuvintele sunt de prisos, nu știu ce să vă spun, voi trebuie doar să scrieți”, a anunțat frumoasa prezentatoare a emisiunii Chefi fără limite, în a treia zi de la Naxos.

Cei trei au stat puțin pe gânduri, apoi s-au îmbrățișat și și-au urat succes, apoi concurenții și-au făcut apariția în platou și au așteptat cu sufletul la gură să descopere deznodământul în cazul celor două probe prin care au trecut în ultima zi petrecută la Naxos, în semifinala Chefi fără limite.

Ce echipă a câștigat imunitatea în episodul 27 din 20 aprilie 2022 și a mers direct în finala Chefi fără limite

Emoțiile au atins cote maxime atunci când frumoasa Irina Fodor a deschis, rând pe rând, plicurile cu voturile juraților. Cu o victorie detașată, echipa mov s-a calificat în finala Chefi fără limite, spre marea bucurie a lui Cătălin Scărlătescu. Apoi, cei albaștri și cei verzi au fost mai mult decât încântați să descopere faptul că, la această probă de gătit, Irina Fodor a decis ca ciocolata să fie ingredientul vedetă!

Pentru Nobo și laura, patiserii din echipa lui Bontea, bucuria a fost mare. La fel de bine s-au simțit și cei din echipa lui Dumitrescu, fiindcă în ziua precedentă au avut ocazia de-a merge la o cofetărie și de-a descoperi mai multe despre arta preparării acestui ingredient atât de iubit.

„Voi spune mereu că ciocolata este ingredientul perfect: te scoate din depresie, îți dă energie, ciocolata face magie!”, a fost de părere liderul echipei albastre.

„Ca să echilibrez balanța, voi pune lângă un ingredient local. Este un lichior care aici se face din citron. Se face din acel fruct care este un fel de străbunic al lămâii”, a mai completat Irina Fodor.

Apoi, cronometrul a pornit și concurenții au pornit imediat să facă rost de ingredientele necesare, pentru a se apuca de gătit. Între timp, cei din echipa mov au luat niște cursuri de curățat, filetat și gătit rețete sofisticate de tip fine dining cu pește și acesta a fost momentul în care Ken a dezvăluit faptul că își dorește să devină chef.

Emoțiile au fost extrem de mari și concurenții au dat tot ce au avut mai bun pentru a obține niște deserturi cu totul și cu totul speciale, pentru a impresiona jurații și pentru a scăpa de o posibilă eliminare.

Nu toate elementele au ieșit așa cum și-au dorit, dar concurenții și chefii au improvizat și au încercat să se descurce cu ceea ce au la dispoziție. Când timpul alocat gătitului s-a terminat, farfuriile au fost trimise la degustare și toți au sperat că vor ajunge în marea finală Chefi fără limite.

Jurații au degustat atent farfuriie și au analizat nu doar gustul, ci și texturile, aromele și prezentarea. Fiecare detaliu a contat și, după ce s-au gândit foarte bine, fiecare jurat a venit alături de Irina Fodor pentru a-și epxrima părerea.

Emoțiile au fost mari, căci finala Chefi fără limite e la un pas distanță. Apoi, farfurie după farfurie, votanții au spart farfuriile și au dezvăluit ce preparat le-a plăcut cel mai mult dintre cele două deserturi încercate. Totuși, scorul a fost extrem de strâns, semn că deserturile au fost aproape la fel de bune. Apoi, una dintre farfurii a înclinat balanța către echipa albastră, a doua echipă care ajunge în finala Chefi fără limite.

Ce concurent a fost eliminat în episodul 27 din 20 aprilie 2022 și cine a ajuns în finala Chefi fără limite, de la Antena 1

Acesta a fost momentul în care liderul echipei verzi a realizat faptul că va avea un concurent eliminat.

„Sunt foarte supărat, foarte amărât. Sunt negru!”, a zis Sorin Bontea, extrem de supărat de rezultat.

Când jurații au terminat de votat, Irina Fodor a anunțat că a venit momentul ca ulciorul să fie spart și să se afle ce concurent a fost eliminat, în ediția 27 a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1. De data aceasta, cel care este eliminat din competiție este Andrei Stoian, zis și Mexicanu’. Cu lacrimi în ochi, Sorin Bontea și colegii săi și-au luat rămas bun de la el și i-au lăudat spiritul „nebun”.

Astfel, la finalul ediției 27 a emisiunii Chefi fără limite, s-a aflat cine sunt cei nouă oameni care se vor întrece în marea finală a show-ului, ce se va desfășura la Atena.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Pe aceeași temă

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
chefi fara limite 2022 florin dumitrescu sorin bontea catalin scarlatescu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Citește și
Chefi fără limite, în spatele camerelor! Ce nu s-a văzut la televizor despre Finala Chefi fără limite...
Daniel Jumuga (Nobo) din echipa lui chef Bontea a câștigat primul sezon Chefi fără limite
Cine este și cum arată soția lui Daniel Jumuga (Nobo), câștigătorul Chefi fără limite. "Nobolina"...
Cum a reacționat Laura Eremia după finala Chefi fără limite. Ce mesaj neașteptat a transmis concurenta
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste