Chefi fără limite, în spatele camerelor! Cele mai dificile momente prin care au trecut chefii: "Nu s-a văzut așa ceva de 12 ani"
Experiența Chefi fără limite îi pune pe chefi și pe concurenți în cele mai neașteptate situații și îi provoacă să învețe noi rețete și noi tehnici de gătit, în stil mediteraneean.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 01 Aprilie 2022, 11:31 | Actualizat: Sambata, 30 Aprilie 2022, 12:17În episodul de astăzi vedem imagini care nu a fost difuzate la televizor, fiind momente surprinse din spatele camerelor, lucru care ne introduce și mai profund în aventura fără limite.
Munca oamenilor din producție nu este deloc una ușoară, cameramanii fiind nevoiți să stea ore în șir în soare și să surprindă cele mai tari momente al concurenților și ale chefilor.
Ploaia torențială i-a speriat până și pe localnicii din Corfu: "a plouat într-o zi cât trebuie să plouă în opt luni"
O nouă săptămână, o nouă insulă. Chefi fără limite, cooking show-ul de la Antena 1, au ajuns acestă săptămână în Corfu, acolo unde condițiile de muncă au fost extrem de dificile.
“E imposibil de scos o farfurie mișto în condițiile în care nu ai curent electric, nu ai voie! Băgam ceva în priză, săream în aer! Am întins farfuriile pe banc, le-a plouat. Le ștergem o dată, le întindem în altă parte. Neavând mixere a trebuit să facem totul la mână. Este o situație la limită, aș spune”, povestește chef Florin Dumitrescu.
Pe aceeași temăO altă limită ce a trebuit depășită în Corfu a ținut de condițiile meteorologice. Concurenții au aflat cum e să gătești pe furtună, pe vânt și ploaie și au fost fi puși în fața unor situații fără precedent.
“Grecii de aici, locali, nu au văzut așa ceva de 12 ani, așa mi-au zis. Au zis, a plouat într-o zi cât trebuie să plouă în opt luni. Trăsnete, tunete, ieri mai aveam puțin și încălzim apă la soare, dar n-am avut soare, deci n-am avut cuptoare. Am avut doar aragazul, dar ăla fără manetă”, spune Cătălin Scărlătescu.
Pe aceeași temă“Nu se mai vedeau norii. Se vedea cum se apropie ploaia, de fapt. Și când a venit peste noi, nene, ploaie și tunete și fulgere și, bă, nene, prăpăd! Când ni s-a explicat formatul, nu am știut că despre limitele astea este vorba. Dar, se pare că aici chiar nu avem limite, încercăm să depășim toate limitele. Fără astea, nu am avea ce să povestim”, explică chef Sorin Bontea.
Alături de Chef Sorin Bontea, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Florin Dumitrescu, telespectatorii călătoresc în lumea culinară și descoperă atât destinații, cât și combinații inedite. Mai mult, aceștia au ocazia să vadă și cum arată o zi de filmare în spatele camerelor.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Pe aceeași temăMetoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.