Ardei umpluți. Rețetă gustoasă de ardei țărănești
Ardei umpluți. Rețeta de ardei umpluți, una simplă și rapidă, este una dintre cele mai populare în casele din România. Cum prepari cea mai gustoasă rețetă de ardei țărănești umpluți
Publicat: Marti, 14 Mai 2019, 13:02 | Actualizat: Marti, 14 Mai 2019, 14:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ardei umpluți. Rețeta de ardei umpluți, una simplă și rapidă, este una dintre cele mai populare în casele din România. Cum prepari cea mai gustoasă rețetă de ardei țărănești umpluți
Sosirea primăverii ne aduce fructe și legume proaspete, ajutându-ne să ne luam aportul necesar de vitamine. Astfel, începem să consumăm cât mai multe legume de sezon. Printre rețetele delicioase pe care le poți prepara cu legume proaspete se află rețeta gustoasă de ardei țărănești. Acest fel de mâncare este unul tradițional românesc, deși originile acestui preparat par să vină din Turcia. Iată una dintre cele mai gustoase rețete de ardei țărănești pe care i-ai gustat vreodată.
Ardei umpluți – Ingrediente
-10 ardei mari
-500 g carne tocată (amestec porc-vită)
-150 g orez
-3 cepe mari
-1 ou
-1 kg de roșii
-bulion
-piper, sare, cimbru
-mărar, pătrunjel și câteva frunze de leuștean
Ardei umpluți – Mod de preparare
Începem prin a tăia cotorul ardeilor și a-i curăța de semințe. Îi spălăm bine și îi crestăm la vârf, după care îi lăsăm la scurs. Pentru a pregăti umplutura, amestecăm carnea cu oul, orezul și două cepe tocate mărunt și care au fost călite în prealabil. Adăugăm piperul și sarea în compoziție, apoi punem verdeața tocată mărunt și cimbrul.
La umplutură se mai adaugă 50 g de bulion și amestecăm bine se omogenizează compoziția. Umplem ardeii și îi acoperim pe fiecare cu câte o felie de roșie sau poți folosi alte legume pentru a-i căpăci. Compoziția nu trebuie să fie prea deasă și nici ardei prea umpluți pentru a lăsa loc de creștere orezului. Așezăm ardeii într-o cratiță în care s-a pus în prealabil puțin ulei, ardei lângă ardei cu gura în sus, astfel încât să nu se răstoarne.
Adaugă peste ardei apă încălzită în prealabil. Apa trebuie să acopere trei sferturi ardeii, iar pe măsură ce scade, trebuie să mai completezi. Pune cratița pe foc și las-o pentru 30 minute.
În acest timp, toacă mărunt ultima ceapă și roșia în cubulețe și fă un sos cu 2-3 linguri de bulion, sare și piper. Toarnă acest sos peste ardei în cratiță și mai lasă să fiarbă ardeii pentru 30 minute. Apoi, poți da cratița și la cuptor cât să se rumenească auriu capacele ardeilor.
După ce sunt gata, ardeii umpluți pot fi serviți cu verdeață deasupra și smântână. Astfel obții rețeta perfectă de ardei umpluți țărănești cu care îți poți cuceri întreaga familie.
Citește și: