- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Foarte gustoși, aspectuoși și sățioși, acești Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume, potriviți pentru un prânz în familie!
Poate vă interesează și o rețetă de Ciorbă de ardei umpluți, sau una de Ardei umpluți cu brânză.
Ingrediente pentru Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume
- 6 buc. ardei gras, multicolor
- 500 g carne de vită
- 300 g fleică de porc afumată
- sare
- puțină boia de ardei dulce și iute
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 ceșcuță de orez
- 2 ouă
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 400 ml pastă de roșii, preparată în casă
- 1 l apă
- sare
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță zahăr
Mod de preparare Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume
Mai întâi pregătim compoziția pentru umplut ardeii.
Tocăm ceapa și usturoiul și le călim in puțin ulei până se pătrund, apoi adăugăm rădăcinoasele date pe răzătoare. Amestecam bine ingredientele, iar când toate sunt pătrunse, dăm deoparte jumătate din ele, iar peste restul adăugăm carnea tocată și amestecăm bine totul.
Asezonăm amestecul cu sare, boia de ardei și piper.
Când carnea este aproape pătrunsa, adăugăm și orezul și il amestecăm bine cu ingredientele.
Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească, apoi încorporăm în ea cele două ouă și 1/2 legătură de pătrunjelul, tocat.
Tăiem cotoarele la ardei și îi curățăm de semințe și nervuri. Îi clătim bine și îi umplem cu compoziția de carne tocată și legume. Folosim cotoarele drept capace la ardeii umpluți.
Amestecam pasta de roșii cu apa și legumele călite și trecute prin blender și turnăm amestecul peste ardeii umpluți. Urmărim ca ardeii să fie ușor acoperiți cu lichid, pentru a fierbe uniform.
Punem vasul la foc mediu și lăsăm ardeii umpluți să fiarbă în sosul de legume până sunt bine pătrunși.
Asezonăm pe parcurs sosul cu sare, piper, zahăr, foi de dafin și boia de ardei dulce și iute.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde tocat.
Servim ardeii multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume, calzi, simpli sau cu smântână, iaurt, după preferințe.