Antena Căutare

Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă gustoasă și rapidă, un adevărat răsfăț culinar

Când vedem tarabele din piață pline de ardei grași și cărnoși imediat gândul ne zboară la o rețetă de ardei umpluți și scăldați într-un sos de roșii aromat și delicios.

Galerie
Ardei umpluți cu carne de pui

Și pentru că este vară, pregătim ardei umpluți cu carne de pui, că-i mai slabă și mai ușoară.

Ardei umpluți cu carne de pui - Ingrediente


  • 10-12 ardei graşi
  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 1 ceașcă de orez
  • 2 cepe
  • puţin ulei
  • 2 linguriţe boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • Pentru sos:
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 2 linguri de făină
  • frunze de dafin
  • 1 lingură zahăr
  • sare și piper
  • busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă
Articolul continuă după reclamă

Ardei umpluți cu carne de pui - Preparare

Ardeii se spală, li se taie căpăcelul cu dodița și cu o linguriță, se scobesc în interior de nervuri și semințe. Se păstrează căpăcelele pentru a le așeza peste umplutură.

Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în puţin ulei până devine sticloasă. Peste ea se poate adauga la prăjit şi orezul, pentru 2-3 minute. Ceapa, orezul, carnea de pui, tocată, oul, boiaua de ardei se amestecă până se face o pasta omogenă, care se condimentează după gust.

Ardeii se umplu cu această pastă şi se închid cu felii de roşii sau cu căpăcelele lor.
Se aşază într-o oală încăpătoare.

Citește și: Ardei umpluți. Rețetă gustoasă de ardei țărănești

Peste ardeii umpluți cu carne de pui se pune apă cât să îi acopere. În apă mai adăugăm câteva boabe de piper. Se dau la fiert la foc mic. Sunt gata când orezul s-a hidratat șu carnea s-a pătruns.

Pentru sos, se călește o ceapă cu un cățel de usturoi în puțin ulei și se adaugă roșiile curățate și tocate.

Se condimentează cu sare, piper și busuioc, se adaugă și 1-2 foi de dafin și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se adaugă peste ardei, când aceștia sunt aproape gata.

Citește și: Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume

Pentru a îngroșa sosul, se desface făina în puțină supă de la ardei, răcită, apoi se amestecă cu supă caldă și se toarnă peste ardei. Se amestecă bine până se omogenizează sosul. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Ardeii se servesc fierbinţi împreună cu sosul și, opțional, cu o lingură de smântână.

Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă gustoasă și rapidă, un adevărat răsfăț culinar

Ardei umpluți cu carne de pui

Spor și poftă bună!

Castraveți murați rapid. Rețetă de castraveți murați la soare... Sirop de coacăze negre. Rețeta elixir pentru sănătate a lui Sebastian Kneipp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x