Live acumFilm: Scurtcircuit (Romania 2017)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Chefi la cuțite

VEZI ULTIMUL SEZON

Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă gustoasă și rapidă, un adevărat răsfăț culinar

Când vedem tarabele din piață pline de ardei grași și cărnoși imediat gândul ne zboară la o rețetă de ardei umpluți și scăldați într-un sos de roșii aromat și delicios.

Ardei umpluți cu carne de pui

Și pentru că este vară, pregătim ardei umpluți cu carne de pui, că-i mai slabă și mai ușoară.

Ardei umpluți cu carne de pui - Ingrediente


  • 10-12 ardei graşi
  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 1 ceașcă de orez
  • 2 cepe
  • puţin ulei
  • 2 linguriţe boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • Pentru sos:
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 2 linguri de făină
  • frunze de dafin
  • 1 lingură zahăr
  • sare și piper
  • busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă

Ardei umpluți cu carne de pui - Preparare

Ardeii se spală, li se taie căpăcelul cu dodița și cu o linguriță, se scobesc în interior de nervuri și semințe. Se păstrează căpăcelele pentru a le așeza peste umplutură.

Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în puţin ulei până devine sticloasă. Peste ea se poate adauga la prăjit şi orezul, pentru 2-3 minute. Ceapa, orezul, carnea de pui, tocată, oul, boiaua de ardei se amestecă până se face o pasta omogenă, care se condimentează după gust.

Ardeii se umplu cu această pastă şi se închid cu felii de roşii sau cu căpăcelele lor.
Se aşază într-o oală încăpătoare.

Citește și: Ardei umpluți. Rețetă gustoasă de ardei țărănești

Peste ardeii umpluți cu carne de pui se pune apă cât să îi acopere. În apă mai adăugăm câteva boabe de piper. Se dau la fiert la foc mic. Sunt gata când orezul s-a hidratat șu carnea s-a pătruns.

Pentru sos, se călește o ceapă cu un cățel de usturoi în puțin ulei și se adaugă roșiile curățate și tocate.

Se condimentează cu sare, piper și busuioc, se adaugă și 1-2 foi de dafin și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se adaugă peste ardei, când aceștia sunt aproape gata.

Citește și: Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume

Pentru a îngroșa sosul, se desface făina în puțină supă de la ardei, răcită, apoi se amestecă cu supă caldă și se toarnă peste ardei. Se amestecă bine până se omogenizează sosul. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Ardeii se servesc fierbinţi împreună cu sosul și, opțional, cu o lingură de smântână.

Spor și poftă bună!


🔥 Edițiile speciale Titani la cutite se văd online pe AntenaPlay ⏩ antenaplay.ro/titani-la-cutite. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer.


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro