Boom Shaka Laka - Burger cu cipsuri de cartofi mov
Publicat: Luni, 11 Septembrie 2017, 21:33 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Aluat pentru chifle:
- 300 ml apă
- 570 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 30 ml de ulei de măsline
- 1 gălbenuș de ou
- mix de semințe
- sare
- 100 g piure de cartofi mov
- 4 ouă
- adițional (6 chifle de burger)
- Sos de brânză:
- 300 g brânză chedar
- 40 g lapte praf
- 30 g făină de tapioca
- sare
- 30 ml vin alb
- 20 ml apă
- 20 g unt
- colorant alimentar mov
- Chiftele de carne:
- 1 kg carne tocată vită + porc (70 % vită)
- 3 căței de usturoi
- 3 cepe esalote
- 30 ml sos soya
- 20 ml oțet de vin alb
- Sare
- piper
- pătrunjel verde
- Salată:
- varză roșie
- 2 cepe roșii
- 10 g ghimir
- 2 chilli roșii
- germeni de varză roșie
- sare
- piper
- ulei
- oțet alb
- Cipsuri de cartofi:
- 6 cartofi mov
- 30 ml sos de soia
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- Sos secret:
- muștar boabe
- ketchup
- maioneză
- 200 g smântână grasă
Mod de preparare
Se frământă aluatul pentru chifle, în modul classic, iar pentru a avea culoarea mov, se adaugă piureul de cartofi mov.
Se lasă la dospit maxim o oră.
După dospire se formează chiflele rotunde, se ung cu ouă, se presară mixul de seminţe şi se dau la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade.
Se dă brânză chedar pe răzătoare, după care se trece prin blender împreună cu laptele praf, făina de tapioca și vinul alb.
Într-o cratiţă cu 20 ml apă se topeşte untul şi se adaugă colorantul alimentar şi se toarnă, treptat peste brânza chedar, omogenizând compoziția.
Pentru a se întări, se dă compoziţia la congelator.
Pentru chiftea, se toacă mărunt cele 2 cepe eşalote, cei 3 căţei de usturoi, şi se adaugă ccarnea, chilli, soya şi oţetul de vin.
Se condimentează cu sare şi piper şi se frig pe tigaia grill, câte 4-5 minute pe fiecare parte, iar aproape de timpul de gătire se adaugă brânză chedar şi se acoperă 1 minut pentru a se gratina.
Pentru salată, se toacă varza roşie, ceapa roşie, se adaugă ghimbirul tocat mărunt, împreună cu chilli (fără seminţe) şi oţetul alb.
Se decojesc cartofii şi se feliază rondele subţiri, după care se marinează în sosul de soia şi se rumenesc în baie de ulei.
Montare: chiflă + chiftea + salată + germeni de varză roşie + chipsuri de cartofi mov.