Cum preparăpm delicioasa Rețetă Borș de bobi cu afumătură și tăiței de casă, servit în cupe de pâine
Bobul este fratele mai mare al boabei de fasole, cu gust mai accentuat și foarte popular în zona mediteraneană, dar și la noi. Rețetele sunt asemănătoare celor cu fasole, gustul va fi ceva mai diverit, mai consistent.
Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2019, 09:39 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Bobul este fratele mai mare al boabei de fasole, cu gust mai accentuat și foarte popular în zona mediteraneană, dar și la noi. Rețetele sunt asemănătoare celor cu fasole, gustul va fi ceva mai diverit, mai consistent.
Încercați rețeta Borș de bobi cu afumătură și tăiței de casă, servit în cupe de pâine, prezentată în emisiunea culinară Chefi la cuțite și vă veți convinge de gustul delicios al bobului!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Borș de bobi cu afumătură și tăiței de casă, servit în cupe:
- 500 gr. bobi proaspeți
- 400-500 gr ciolan afumat prefiert
- 2 buc. ceapă albă
- 2 morcovi
- 1ardei roșu
- 1 ardei galben
- 2 ouă
- 300-400 gr făină albă
- Cimbru, pantrujel și leuștean
- 400 gr suc de roșii
- Sare și piper
- 1 rădăcina țelină
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml borș
- 2 frunze de dafin
Rețeta Borș de bobi cu afumătură și tăiței de casă, servit în cupe - Preparare
Se toacă mărunt, ceapa morcovii, ardeii și se trag la tigaie timp de 5 minute, în ulei. Apoi se adaugă ciolanul afunat, tăiat în bucăți potrivite și se lasă 3-4 minute.
Când toate legumele s-au pătruns puțin se transferă în oala de ciorbă și se adaugă aproximativ 2 litri de apă călduță. Se lasă la fiert timp de 25-30 minute, după care se adaugă borșul proaspăt și se mai lasă la fiert timp de 5 minute.
Între timp se prepară taițeii de casă din 2 ouă făină albă și un praf de sare. Se frământă bine, se întinde aluatul într-o foaie și se taie în fâșii subțiri. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă.
Spre final de fierbere se adaugă sare și piper după gust și 2 foi de dafin.
Când ciorba este fiartă, se adaugă verdeața tocată mărunt.
Se servește în cupe de pâine rotundă, preparată în casă.