Rețete de aperitive pentru mesele festive: Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume
Se apropie o sărbătoare și nu mai știți ce să puneți pe platoul cu aperitive? Treceți pe listă și această delicioasă și aspectuoasă Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume, care va da un plus de culoare platoului cu aperitive festive.
Publicat: Luni, 22 Aprilie 2019, 08:17 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 17:54Se apropie o sărbătoare și nu mai știți ce să puneți pe platoul cu aperitive? Treceți pe listă și această delicioasă și aspectuoasă Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume, care va da un plus de culoare platoului cu aperitive festive.
Ingrediente pentru rețeta Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume
- 3 ouă
- 150 g smântână
- 200 g făină
- 250 g șuncă
- 2-3 ardei roșii
- 1 dovlecel mic
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare, după gust
- piper
- cimbru
- 1 linguriță praf de copt
- 20 g unt, pentru uns tava
Mod de preparare pentru rețeta Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume
Se dă dovlecelul pe răzătoarea mare, iar ardeii se curăță și se toacă în cuburi.
Într-un bol, se pregătește aluatul pentru budincă. Se amestecă ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă smântâna și dovlecelul ras.
Se omogenizează compoziția și se adaugă o parte din făină amestecată cu praful de copt.
Șunca presată se taie în cubulețe de mărimea celor de ardei și se adaugă în compoziție, împreună cu ardeiul.
Urmează verdeața tocată mărunt și se potrivește gustul cu sare și piper.
În funcție de consistența budincii, se mai adaugă făină.
Trebuie să aibă consistența mai groasă decât la o rețetă de chec clasic.
Se tapetează tava cu unt și se toarnă compoziția de budincă în ea.
Se nivelează uniform și se coace budinca aperitiv cu dovlecel, ardei și șuncă pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porționa și servi.