Care sunt secretele celui mai pufos aluat pentru mucenici? Secretele unei rețete de mucenici din anul 1960!
Direct dintr-o patiserie foarte cunoscută, specialista în dulciuri ne-a divulgat care sunt secretele celui mai pufos aluat pentru mucenici și câteva sfaturi pentru reușita acestora.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 08 Martie 2020, 11:54 | Actualizat: Vineri, 05 Martie 2021, 18:37Sunt secretele unei Rețete de Mucenici, dintr-un Rețetar de familie din anul 1960.
Rețeta în sine este Rețeta clasică de mucenici, cunoscută de majoritatea gospodinelor, practic este o Rețetă de Cozonac de post, cu: apă, făină, drojdie, ulei,sare și zahăr.
Mod de preparare pentru aluatul de mucenici
Însă ce o face deosebită este modul de preparare. Iar specialista în dulciuri ne-a divulgat secretul și anume: o parte din aluat se opărește, iar o parte se frământă în mod clasic.
- Citește și: Secretele celor mai reușiți Mucenici Moldovenești direct de la bucătarii prezenți la Festivalul Mucenicilor!
Asta înseamnă că fierbem apa până clocotește și opărim jumătate din cantitatea de făină. O lăsăm să se tempereze bine, apoi o amestecăm cu restul de făină în care adăugăm drojdia, zahărul, sarea și uleiul. Lăsăm aluatul la dospit, apoi împletim mucenicii și îi coacem până se rumenesc frumos.
Aluatul fiind unul foarte pufos, mucenicii se vor coace în 15 minute la 200 de grade.
Ceea ce îi face și mai gustoși este siropul în care îi vom scălda.
Secretul acestui sirop pentru mucenici este acela că se prepară cu miere de albine, nu cu zahăr, la care se adaugă mirodeniile necesare. Se fierbe apa cu mirodeniile până acestea își degajă bine aromele, se lasă să se tempereze până sub 40 de grade, apoi se adaugă miere din belșug.
Atenție! Mucenicii se vor scufunda în siropul rece, doar după ce se răcesc!
Nuca măcinată și amestecată cu scorțișoară se presară imediat peste ei.
Să vă fie de folos!