Cel mai bun sos de roșii: Rețeta lui Munti, câștigătorul Chefi la cuțite
Cea mai bună rețetă de sos de roșii, un sos de roșii marinara, este dezvăluită de Munti, câștigătorul Chefi la cuțite. Este un sos de roșii pentru paste delicios pe care oricine îl poate încerca în propria bucătărie.
Autor: Alina Serea Publicat: Miercuri, 21 August 2019, 10:06 | Actualizat: Luni, 26 August 2019, 10:12Cea mai bună rețetă de sos de roșii, un sos de roșii marinara, este dezvăluită de Munti, câștigătorul Chefi la cuțite. Este un sos de roșii pentru paste delicios pe care oricine îl poate încerca în propria bucătărie.
Sosul de roșii marinara este un sos de roșii obținut de obicei din combinarea unui suc de roșii cu usturoi, ierburi și ceapă. Numeroasele variante ale acestui sos de roșii pentru paste pot include adăugarea de capere, măsline, condimente și o cantitate de vin.
De regulă, sosul marinara se folosește alături de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e făcuta tradițional din ulei de măsline, roșii coapte, usturoi și ierburi aromate.
O rețetă originală de sos de roșii marinara peste paste este dezvăluită de Mihai Munteanu - Munti - câștigătorul Chefi la cuțite din sezonul 6 al celui mai iubit show culinar, show ce va reveni din 9 septembrie 2019 la Antena 1 cu un nou sezon plin de surprize.
În prezent, Munti a preluat bucătăria a două restaurante cu specific italienesc din București, acolo unde este chef executiv. Mai mult, câștigătorul Chefi la cuțite a creat un meniu semnătură desprins din conceptul de comfort food:
”Gătim mâncare pentru suflet, din suflet. Acest stil de preparate au succes la nivel mondial și sunt, în sine, rețete clasice, cu gust, preparate cu ingrediente proaspete, de calitate”, spune Munti, care ne dezvăluite și o delicioasă reteță de sos de roșii marinara.
Sos de roșii marinara, cel mai bun sos de roșii pentru paste
Sos de roșii marinara. Ingrediente:
- 50 ml ulei de măsline
- 120 de grame de ceapă albă
- 100 g morcov
- 720 g roșii decojite
- 180 g pasta tomate
- 120 ml apă
- 10 g busuioc uscat
- 5 g oregano uscat
- 5 g de cimbru uscat
- 30 g zahar
- 10 g de usturoi
- 5 grame de sare
- 2 g de piper
Sos de roșii marinara. Mod de preparare:
Modul de preparare pentru sosul de paste marinara este unul foarte simplu. Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut, amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine precum și celelalte ingrediente din rețeta de sos de roșii marinara.
Când sosul fierbe ușor, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.
Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 3 zile.
Pe aceeași temăChefi la cuțite 2019, un nou sezon cu rețete savuroase
Sezonul 7 Chefi la cuțite promite să condimenteze perfect serile telespectatorilor în această toamnă, la Antena 1. Cel mai iubit show culinar din România va da startul, în curând, jurizărilor pe nevăzute, unde atât fanii emisiunii, cât și cei trei chefi - Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu - vor avea parte de surprize din partea concurenților care vor încerca să-și demonstreze talentul cu preparate culinare inedite.
Citește și: