Rețeta Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi
Pentru masa de prânz sau pentru cină, merg gătite aceste Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi.
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 22:03 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:59Pentru masa de prânz sau pentru cină, merg gătite aceste Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi.
Ingrediente pentru rețeta Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi
- 500 g carne tocată
- 1 franzelă
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 legături de pătrunjel
- ulei
- 3 ouă
- boia dulce
- 800 g păstăi congelate
- 2 cepe
- Sare
- piper
- 2 roșii
Mod de preparare pentru rețeta Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi
Carnea tocată, asezonată cu sare, piper, boia de ardei, se amestecă cu franzela înmuiată în lapte și bine scursă, cu ceapa tocată și și ustuoiul dat pe răzătoare. Se adaugă pătrunjelul tocat și ouăle, se formează chiftelele și se prăjesc în ulei încins.
Pentru garnitură, se călește ceapa în puțin ulei, se adaugă roșiile tocate și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se adaugă păstăile și se completează cu apă fiartă atât cât să fie ingredientele acoperite. Se asezonează cu sare, piper, iar la final se presară pătrunjel verde, tocat.