Cod poșat cu edamame și piure de mazăre cu mentă
Spectacol de gusturi și culori într-un preparat pe bază de pește: Cod poșat cu edamame și piure de mazăre cu mentă, demn de trei cuțite plus unul de aur, în sezonul 8 de la ”Chefi la cuțite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 06 Octombrie 2020, 14:33 | Actualizat: Miercuri, 02 Noiembrie 2022, 08:52Alberto Chelu de meserie sous chef, concurent în ediția 13 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” i-a surprins pe cei trei chefi cu un preparat impecabil pe bază de cod, cu multe alte ingrediente delicioase și bine asortate în farfurie.
Farfuria lui a primit trei cuțite binemeritate, dar și cuțitul de aur de la Chef Florin Dumitrescu.
Pe aceeași temăRețeta de cod poșat cu edamame și piure de mazăre cu mentă - Ingrediente:
- 1,5 kg file de cod
- 1 l lapte
- 5 cuișoare
- 2 cepe albe
- 30 gr cimbrișor verde
- nucșoară
- Sare și piper
- 2-3 foi de dafin
- ulei de masline extra virgin
- 1 kg mazăre congelată
- 100 gr ghimbir
- 20 gr mentă proaspată
- 50 gr zahăr brun
- 1 lămâie
- 2 buc. fenicul
- 20 gr lecitină de soya
- 500 gr edamame
- 300 gr midii
- 100 ml vin alb
- 250 gr unt
- micro greens lăstari de mazare
- Gheață
Mod de preparare pentru rețeta de cod poșat cu edamame și piure de mazăre cu mentă
Preparare cod poșat.
Main întâi se pune laptele la fiert cu cimbrișor, ceapa albă și puțină nucșoară, pentru câteva minute, apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă laptele la infuzat aproximativ 20 de minute.
Se filetează peștele sevcurăță de solzi și de oase și se poșează în laptele infuzat pentru câteva minute, la o temperatură de maxim 70-80 de grade, deci sub nivelul de fierbere.
Se scoate codul poșat pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de lichid.
Se încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline și se prăjește codul pe partea cu piele pentru 1 minut sau 2.
Preparare edamame și piure de mazăre.
Se blanșează mazărea în apă clocotită cu sare, dupa care se trece prin blender împreună cu mentă și ghimbir.
Fenelul se feliază subțire la mandolină, apoi se marinează cu zahăr brun, zeamă de lămâie, sare și piper, iar edamamele se blanșează pentru 4 -5 minute.
Preparare midii și spumă de lapte.
Se fierbe vinul pentru 30 de secunde după care se adaugă laptele infuzat și se înăbușă midiile .
Pentru a prepara spumă de lapte, se adaugă lecitina de soia în laptele în care a fost poșat codulu, apoi se pute totul în tubul pentru spumă.
Se așază toate preparatele pe farfurii, iar spuma se va pune deasupra codului, dar și alături.
Spor și poftă bună!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!